ZANEMEĆETE KADA ČUJETE RAZLOG ZAŠTO ŽENE MRZE SVOJU VAGINU: Ovo je PRETUŽNO
Vagina, Foto: Profimedia

strašno

ZANEMEĆETE KADA ČUJETE RAZLOG ZAŠTO ŽENE MRZE SVOJU VAGINU: Ovo je PRETUŽNO

To može biti zato što su mnoge žene pogrešno informisane o tome kako treba da izgleda "normalna" vagina

Objavljeno:

Prema podacima Američkog udruženja plastičnih hirurga, više žena nego ikad je nezadovoljno izgledom svoje vagine.

To može biti zato što su mnoge žene pogrešno informisane o tome kako treba da izgleda "normalna" vagina.

Dok porno industrijai različiti mediji plasiraju izgled vagine kod koje je sve sakriveno između velikih usana, u stvarnom svetu takav izgled nije najčešći.

"Postoje dve grupe usana ili labija, spoljašnja i unutrašnja. Oni toliko variraju da ne postoji izgled koji se podvodi pod "normalno", izjavio je stručnjak iz oblasti ginekologije.

vagina
foto: Profimedia

"Žene pretražuju časopise, fotografije, gledaju filmove i naravno internet kako bi pokušale da otkriju kako zapravo izgleda" normalna" vagina.

"Ako su usne duge, koža može biti tamnija i malo rastegnutija, što žene često brine, a to je zapravo savršeno prirodno".

Ali to nije bilo dovoljno da se podigne svest žena o izgledu njihovog polnog organa. Umesto toga, desilo se to da je broj žena koje se odlučuju za plastičnu operaciju ove regije samo povećava, tačnije on je skoro udvostručen.

U jednoj anonimnoj anketi žene su odgovarale na pitanja koja se odnose na izgled njihove vagine i koliko su njme zadovoljne.

U anketi je učestvovalo više od 10.000 žena, a 36 % je odgovorilo da nije zadovoljno izgledom svoje vagine, a 26 % je izjavilo da im se viže sviđa kada izdepiliraju tu regiju.

Vagina
foto: Profimedia

Potvrdan odgovor je imalo samo 38 % žena, njima se njihova vagina dopada.

Sam izgled ženskog polnog organa može da poljulja i tako nestabilno samopouzdanje kod većine žena. One gotovo nikada nisu sigurne da li je njihov izgled vagine normalan ili ne, isto važi i za kompletan izgled vagine, a ne samo izgled velikih usana ili klitorisa.

Mlade žene su sklone poređenju, pitaju drugarice, gledaju časopise i uglavnom obrađene fotografije na internetu, što dovodi do njihove nesigurnosti.

Što su starije to su svesnije svog tela, pa i tog dela, i nemaju problem da se skinu pred partnerom. Shvataju da izgled "normalne vagine" nije samo jedan i da treba da vole svoje telo onako kako ono jeste. Upravo takav stav razvija njihovo samopouzdanje i pomaže da se oslobode stida.

DOŠLO MI PET ŽENA S KANCEROM, TRI SU IMALE UREDAN PAPATEST Ginekolog upozorio na opasnu infekciju koja pogađa i mlađe žene:

05:11

DOŠLO MI PET ŽENA S KANCEROM, TRI SU IMALE UREDAN PAPATEST Ginekolog upozorio na opasnu infekciju koja pogađa i mlađe žene

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.