DODAJTE U VODU 2 SASTOJKA DOK KUVATE KUKURUZ: Biće kremast, mekan i sočan!
Kukuruz, Foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

probajte!

DODAJTE U VODU 2 SASTOJKA DOK KUVATE KUKURUZ: Biće kremast, mekan i sočan!

Kuvanje u kremastoj smesi

Objavljeno:

Svi volimo kuvani kukuruz - ukusan je i lako se i brzo priprema, a to je nekad sve što želimo u vrelim danima. Verujemo da ga kuvate na svima dobro znan način, u slanoj vodi, ali možda vredi isprobati i jedan način pripreme kukuruza koji je popularan širom Amerike.

Naime, na Srednjem zapadu u SAD-u kukuruz najčešće spremaju tako što ga obare u kremastoj smesi od vode, mleka i maslaca.

Ovako pripremljen kukuruz jeste nešto kaloričniji, ali takođe daje sasvim novu dimenziju ukusa - kukuruz postaje neverovatno mekan, slastan i sočan.

Kukuruz
foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

POTREBNI SASTOJCI:

5 klipova mladog kukuruza

1 l vode

200 ml mleka

115 g maslaca

1 kašičica soli

Kukuruz
foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

PRIPREMA:

Očistite kukuruz i prepolovite ga.

U velikom loncu zagrejte vodu.

Kad voda provri, dodajte joj mleko i maslac.

Posolite smesu, pa dodajte polovine kukuruza. Kuvajte dok kukuruz ne bude gotov.

00:29

Privatnici pljačkali državu: Pojedinci krali pšenicu, kukuruz i suncokretovo ulje iz robnih rezervi

(Espreso/Blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.