STRUČNJACI OTKRILI ZAŠTO KREVET NIKAD NE TREBA DA STOJI ISPOD PROZORA: To je LOŠA ideja, ovo je istina
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

STRUČNJACI OTKRILI ZAŠTO KREVET NIKAD NE TREBA DA STOJI ISPOD PROZORA: To je LOŠA ideja, ovo je istina

Ako želite da osigurate pozitivan Feng Šui za vašu spavaću sobu, izbegavajte postavljanje jastuka ili uzglavlja direktno ispod, paralelno ili prekoputa prozora. Ovako postavljen krevet može uzrokovati praktične smetnje poput buke, zagađenja iz okoline i prekomerne svetlosti, što sve može poremetiti kvalitet sna

Objavljeno:

Kvalitetan san je od suštinskog značaja za očuvanje opšteg zdravlja, bez obzira na to da li uređujete svoj dom po principima Feng Šui ili ne

Noću, naše telo se regeneriše i priprema za novi dan. Zato je od presudne važnosti da vam krevet pruži optimalnu podršku za dobar san. Kvalitetno uzglavlje i udobnost, zajedno sa stabilnim okvirima, predstavljaju bitne smernice koje podržava Feng Šui.

Pored adekvatnog uzglavlja, postavka kreveta takođe igra ključnu ulogu. Preporučuje se da krevet bude postavljen uz čvrst zid, a nikako ispod prozora. Spavanje ispod prozora slabi vašu ličnu energiju tokom vremena, budući da vam nedostaje adekvatna podrška i zaštita. U slučaju da zbog rasporeda prostora ne postoji druga opcija osim postavljanja kreveta ispod prozora, postoji nekoliko jednostavnih rešenja koja mogu ublažiti ovaj efekat.

Ako želite da osigurate pozitivan Feng Šui za vašu spavaću sobu, izbegavajte postavljanje jastuka ili uzglavlja direktno ispod, paralelno ili prekoputa prozora. Ovako postavljen krevet može uzrokovati praktične smetnje poput buke, zagađenja iz okoline i prekomerne svetlosti, što sve može poremetiti kvalitet sna.

Spavanje
foto: Profimedia

Idealno bi bilo da je uzglavlje vašeg kreveta okrenuto prema zidu, udaljeno od prozora i vrata. Takođe, trebalo bi izbegavati da krevet bude postavljen u liniji sa ulaznim vratima spavaće sobe. U slučaju da je postavljanje kreveta ispod prozora neizbežno, tamne zavese i stabilno uzglavlje mogu znatno umanjiti negativan uticaj Feng Šui disbalansa.

Izbor uzglavlja igra ključnu ulogu. Za krevet postavljen ispod prozora, preporučuje se uzglavlje od tamnijeg drveta ili tapacirano tamnijim materijalom. Važno je da uzglavlje bude dovoljno visoko, ali ne da potpuno zaklanja prozor kako bi se očuvala svrha prozora. Takođe, treba ga čvrsto pričvrstiti za krevet kako bi pružilo adekvatnu podršku. Zaobljeni ivici uzglavlja su poželjni, izbegavajući oštre ivice. Simbolika čvrstog zida je poput simbolike planine - kao i dobro uzglavlje.

Izbor zavesa za prozore takođe igra značajnu ulogu. Zavesama koje efikasno zatamnjuju prostor omogućava se mirniji i kvalitetniji san. Preporučuju se prirodni materijali kao što su svila, pamuk i platno. Pored toga, roletne i žaluzine takođe mogu doprineti pozitivnom Feng Šui uticaju na prostor.

00:29

MODNI FOTOGRAF I DUŠICA JAKOVLJEVIĆ O SVOM STAVU PREMA ASTROLOGIJI: Slepo verovanje, astrolog i feng šui, ONI SU SE UVERILI!

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.