MLADIĆU SE POJAVILA BUĐ U KUĆI, A ONDA MU SE DESILO NEŠTO TRAGIČNO: Svi smo u OPASNOSTI zbog iste stvari, JEZIVO
Buđ, Foto: Profimedia

užas

MLADIĆU SE POJAVILA BUĐ U KUĆI, A ONDA MU SE DESILO NEŠTO TRAGIČNO: Svi smo u OPASNOSTI zbog iste stvari, JEZIVO

Luk Bruks koji je u trenutku smrti imao 27 godina dobio je simptome prehlade nekon što se sa svojom majkom uselio u iznajmljen stan u lošijoj četvrti Mančestera. Smatrajući da nije ništa ozbiljno u pitanju, nije se javio odmah lekarima, a nakon nedelju dana stanje je počelo da mu se pogoršava

Objavljeno:

Buđ je veoma česta, posebno na vlažnim mestima u kupatilima i kuhinjama, ali i na sobnim zidovima gde je loše provetravanje i gde se stvara kondenzacija. Ovo nije samo ružna pojava već može biti veoma štetna za zdravlje.

Strani mediji izveštavaju da postoji mogućnost da je buđa uzrok smrti čoveka koji je stanovao u vlažnom stanu. Nalazi obdukcije pokazali su zanimljive rezultate.

Luk Bruks koji je u trenutku smrti imao 27 godina dobio je simptome prehlade nekon što se sa svojom majkom uselio u iznajmljen stan u lošijoj četvrti Mančestera. Smatrajući da nije ništa ozbiljno u pitanju, nije se javio odmah lekarima, a nakon nedelju dana stanje je počelo da mu se pogoršava.

"The Sun" izveštava da je nakon samo nekoliko dana od pogoršanja stanja preminuo u svojoj spavaćoj sobi u oktobru prošle godine.

Njegova majka Patriša je za medije tada izjavila da su imali velikih problema sa vlagom i da su se žalili stanodavacu, ali on im je govorio da nema sredstava da popravi pokvareni bojler i radijatore u stanu.

Nakon obdukcije patolog Abdul Ganjifrokvala izvestio je da je Luke umro od akutnog respiratornog distres sindroma.

Buđ
foto: Printscreen/Facebook/Alana Norman

On je naveo da je stanje uzrokovano aspergilusnom pneumonijom. Naime, (aspergillus) buđ je pronađena u Lukovim plućima.

Upitan da li je to odigralo ulogu u Lukovoj smrti, rekao je: - Mislim da jeste, da.

Akutni respiratorni distres sindrom (ARDS), sindrom akutnog plućnog edema kod odraslih osoba klinički je sindrom akutne respiratorne insuficijencije, koji nastaje usled oštećenja parenhima pluća. Manifestuje se obostranim plućnim infiltratom, teškom i refrakterneom hipoksemijim i dispnejom, zbog redukcije plućne komplijanse.

Do nastanka ARDS dovode različita oboljenja i stanja, označeni kao faktori rizika ili predisponirajući faktori: difuzne plućne infekcije (virusne, bakterijske, gljivične), aspiracija (želudačni sadržaj, voda u toku davljenja), inhalacija toksičnih gasova i iritanasa (hlor, azot dioksid, dim cigarete, ozon, visoka koncentracija kiseonika), narkotici (heroin, metadon, morfin), lekovi (nitrofurantoin, bleomicin), imunološki (Goodpastureov sindrom, sistemski eritemski lupus), multiple traume, sistemske reakcije na proces van pluća (sepsa, hemoragični pankretatitis, embolija amnionskom tečnošću, masna embolija), postkardiopulmonalni bypass, šok, masivne opekotine, masivne transfuzije). Najčešći uzročnik je sepsa, zatim multiple traume i pneumonije.

Međutim, stručnjak za gljivice, profesor Malkolm Ričardson, rekao je da su njegovi testovi otkrili "malo dokaza" o plesni u kući.

Istraga o uzroku smrti još nije završena.

03:19

ČARI STUDENTSKOG ŽIVOTA: Od deljenja zajedničke SOBE do PRIJATELJSTVA za ceo život! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.