Bebe ne plaču isto! Šta mislite, u kojoj zemlji su najglasnije? (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

ukras sveta

Bebe ne plaču isto! Šta mislite, u kojoj zemlji su najglasnije? (FOTO) (GIF)

Ova grafika plakanja može pomoći zdravstvenim radnicima da objasne roditeljima da li je normalno koliko njihovo dete plače
Objavljeno:

Ova salata leči mnogo više, nego što ste to mislili! (FOTO) (GIF)

Istražujući koliko bebe širom sveta plaču u prva tri meseca života, psiholozi iz Velike Britanije napravili su univerzalne mape o normalnoj količini plakanja u tom periodu.

- Bebe se u prvim sedmicama života razlikuju po tome koliko plaču - rekao je Diter Voker. Bebe najviše plaču u Velikoj Britaniji, Kanadi, Italiji i Holandiji, a najmanje plaču u Danskoj, Nemačkoj i Japanu. Diter Vokero koji je vodio studiju na Univerzitetu Vorvik.

foto: giphy

Dodao je da možemo saznati više posmatrajući kulture u kojima deca manje plaču, uključujući i postupke roditelja i faktore koji su povezani s trudnoćom i genetikom.

Bebe najviše plaču u Velikoj Britaniji, Kanadi, Italiji i Holandiji, a najmanje plaču u Danskoj, Nemačkoj i Japanu.

foto: Thinkstock

Istraživanje je pokazalo da su zbog grčeva u želudcu bebe u Velikoj Britaniji, Kanadi i Italiji plakale tri sata dnevno najmanje tri dana u sedmici. Najniža stopa prisutnosti grčeva u želudcu kod beba je u Danskoj i Holandiji.

Prema podacima dobijenim ovim istraživanjem, u prve dve sedmice plaču u proseku dva sata. Narednih nekoliko sedmica plaču malo više, a vrhunac dolazi u šestoj sedmici kada plaču dva sata i petnaest minuta. Zatim se plakanje smanjuje na prosečno sat i 10 minuta u dobi od 12 sedmica.

foto: pixabay.com
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.