KRASTAVAC SALATA SA OVIM SASTOJKOM JE SJAJAN POMOĆNIK ZA MRŠAVLJENJE
Krastavci, Foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

probajte

KRASTAVAC SALATA SA OVIM SASTOJKOM JE SJAJAN POMOĆNIK ZA MRŠAVLJENJE

Puni su vode, hidriraju vas u letnjim danima, a skoro da i nemaju kalorija - zato su krastavci idealni pomoćnici da tokom leta skinete masne naslage

Objavljeno: 18:36h

Krastavci sadrže dijetalnu vlaknu koja je važna za zdravlje probave. Porcija od 100 g krastavaca daje otprilike 0,5-0,7 g vlakana. Vlakna igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja digestivnog trakta, podstičući zdravo funkcionisanje creva i zaustavljaju zatvaranje. Oni takođe mogu pomoći u održavanju zdravog nivoa šećera u krvi i pomažu u kontroli apetita, što može biti korisno u kontroli težine. Puni su vode, hidriraju vas u letnjim danima, a skoro da i nemaju kalorija - zato su krastavci idealni pomoćnici da tokom leta skinete masne naslage.

Sastojci:

2-3 krastavca, očišćena i isječena na tanke kriške 1 šolja prirodnog jogurta (možete koristiti i grčki jogurt za kremastiju teksturu) 1-2 čena bijelog luka, zgnječenog (po želji, za ukus) sok od pola limuna šaka listova nane, sitno isjeckanih so i biber, po ukusu Priprema:

Mršavljenje, Gubljenje kilograma, Kilogrami
foto: Profimedia

U većoj čini pomešajte jogurt, izgnječeni beli luk (ako koristite), limunov sok i seckanu mentu. Začinite solju i biberom po želji. Dodajte kriške krastavce u činiju i dobro ih promiješate, pazeći da budu potpuno prekrivene sosom od jogurta i nane. Ako želite, možete dodati i druge sastojke kao što su tanko narezani crveni luk ili kriške masline da dodate više teksture i ukusa. Ostavite salatu u frižideru najmanje 15-20 minuta pre serviranja da se dobro ohladi.

Ova salata od krastavca sa jogurtom i mentom savršena je za tople letnje dane i može se poslužiti kao osvežavajuća užina ili uz glavnu jelu. To je zdrava varijanta, lako se priprema, a njen super ukus će vas preporoditi u toplim letnjim danima.

03:14

DIJETA PO KRVNIM GRUPAMA JE NA SPISKU PET NAJGORIH NA SVETU?! Nutricionisti upozoravaju na njenu naučnu neutemeljenost

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.