NATALIJA JE NAPRAVILA PRIRODNE TABLETE ZA PRANJE SUDOVA: Koštaju manje od 100 dinara i NEMAJU HEMIKALIJE
Tablete za pranje sudova, Foto: Youtube printscreen/Rebeka Radić

sjajno

NATALIJA JE NAPRAVILA PRIRODNE TABLETE ZA PRANJE SUDOVA: Koštaju manje od 100 dinara i NEMAJU HEMIKALIJE

Osim što su efikasnije od onih iz radnje, one su i ekološki mnogo bolje

Objavljeno:

Pranje posuđa predstavlja najomrženiju aktivnost u skoro svakoj porodici, te su žene sa oduševljenjem pozdravile mašine za pranje suđa. Međutim, iako mnogi misle da je ovaj način pranja potpuno bezbedan, studije su pokazale da sredstva za pranje sadrže puno hemikalija.

Posebno je zabrinjavajuć podatak da se u tabletama za pranje posuđa nalaze teške hemikalije koje se mogu zadržati na posuđu i posle ispiranja. Zato je korišćenje takozvanih hand made proizvoda zdravije i ekološki značajnije.

Danas ćemo vam pokazati recept jedne domaćice koja je u vreme pandemije rešila da se potpuno posveti zdravom načinu života, a to je uključivalo i odbacivanje svega što nije prirodno.

Tablete za sudove, tablete za sudo mašinu
foto: Printscreen Youtube/Somat

Od poznatih, jeftinih i dostupnih sastojaka apsolutno je moguće da napravite prirodne tablete za pranje sudova. Mama Natalija tvrdi da je ušteda ogromna, a posebno je radosna što je okrenula leđa teškoj hemiji.

Za 18 prirodnih tableta za suđe vam treba:

sok od jednog (i po) limuna

kalup za led

100 g sode bikarbone

100 g limuntosa (limunske kisline)

100 g soli

Priprema:

mašina za pranje sudova
foto: Profimedia

Prvo pomešate suve sastojke, a onda polako dodajete sok od limuna (ne odjednom) i mešate dok ne dobijete glatku teksturu. Smesa ne treba da bude retka, već konzistentna.

Nakon toga stavite smesu u kalup za led i najvažnije je da dobro utapkate prstima i sabijete je. Na ovaj način neće se raspadati kada je budete koristili. Nakon 24h provedenih u zamrzivaču, tablete su spremne. Držite ih u frižideru i koristite jednu tabletu za jedno pranje.

Recept koji je Natalija podelila, prikupio je u kratkom periodu ogroman broj lajkova, a svi su oduševljeno komentarisali i zahvaljivali se.

01:34:49

MAJKE I SNAJKE SE04 VELIKO FINALE

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.