OVAKVE KOZICE U MEDU SE DANAS NAJVIŠE TRAŽE: Prste ćete POLIZATI koliko su DOBRE, a tek da vidite SA ČIME se služe
Kozice, Foto: Prinstcreen/Youtube/BREAK THE SPICE

paŽnja

OVAKVE KOZICE U MEDU SE DANAS NAJVIŠE TRAŽE: Prste ćete POLIZATI koliko su DOBRE, a tek da vidite SA ČIME se služe

Obavezno isprobajte recept za kozice u sosu od meda jer će se dopasti i onima koji nisu ljubitelji morskih plodova

Objavljeno:

Kozice su specijalitet koji može da se priprema na različite načine i uglavnom se ne čiste, nego kuvaju u ljusci. Služile su se od davnina, a Grci su ih pripremali umotane u list smokve. Donosimo vam recept za kozice koje se kuvaju u aromatičnom sosu od meda i soja sosa, a ovako pripremljene služe se sa kuvanim pirinčem. Ono što je bitno kod ovog recepta jeste da ih očistite pre pripreme. Svi ljubitelji morskih plodova oduševiće se ovim receptom.

Sastojci: 220 g očišćenih kozica 4 čena belog luka 1 mladi luk 1 kašika putera 1/2 kašičice tucane paprike 1/2 kašičice susamovog ulja 1 kašičica susama 2 kašike meda Za sos: 1/4 šolje vode 2 kašike svetlog soja sosa 1/2 kašike tamnog soja sosa 1 kašičica šećera 1 kašičica sirćeta 1 kašičica kukuruznog skroba

Priprema:

Kozice očistite i posolite. Propržite ih par minuta, pa izvadite iz tiganja. Sitno iseckajte beli i mladi luk, pa u tiganj sipajte puter. Kada se istopi dodajte seckani luk i propržite par minuta. Vodu, soja sos, šećer, sirće i skrob pomešajte. Sipajte u tiganj gde je luk i kada se zgusne, pospite tucanu papriku, promešajte i vratite kozice. Ugasite šporet i dodajte med, susamovo ulje i dobro promešajte. Dekorišite susamom.

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.