OBRATITE PAŽNJU
U OVAKVOM SENDVIČU SE BRITANCI "DAVE", A JEDE SE I NA BRITANSKOM DVORU: Pravi se od OVOGA i vrlo je POPULARAN
Ovaj sendvič tradicionalno se priprema od samo tri sastojka: belog hleba bez kore, koji je premazan maslacem, i obogaćen tankim kolutovima svežeg krastavaca, piše punkufer.hr
Sendvič sa krastavcem ili Cucumber sandwich popularan je obrok koji je nastao u Veliko Britaniji, a naročito je popularan dodatak uz poslepodnevni čaj u višim slojevima britanskog društva, pa čak i na britanskom dvoru.
Ovaj sendvič tradicionalno se priprema od samo tri sastojka: belog hleba bez kore, koji je premazan maslacem, i obogaćen tankim kolutovima svežeg krastavaca, piše punkufer.hr.
Sendviči od krastavaca doživeli su najveću popularnost u Velikoj Britaniji na početku 20. veka, ali i dalje su čest prizor na jelovnicima malih engleskih čajdžinica koje služe poslepodnevnu zakusku. Često se jedu i u britanskim kriket klubovima, gde se začinjavaju i sa sirćetom slatkastog ukusa i malo bibera.
U modernim verzijama ovoga sendviča dodaju se i neki novi elementi poput sirnog namaza i majoneza, te začinskog bilja kao što je kopar i vlašac kako bi se poboljšao ukus i nutricionistička vrednost tih zalogajčića.
Sastojci:
– 2 kriške belog hleba
– 1 kašičica sirnog namaza
– 1 kašičica maslaca
– nekoliko kolutova svežeg krastavca
– so po želji
– začinsko bilje po želji
Priprema:
Preklopite dve kriške tost hleba i nožem odstranite koricu sa svih strana. Na jednu krišku razmažite maslac, a na drugu sirni namaz.
Oljuštite svež krastavac i naseckajte ga na vrlo tanke kolutove. Složite kolutove krastavca na stranu hleba namazanu maslacem.
Preko krastavaca posipite malo svežeg začinskog bilja poput vlašca, nane ili kopra.
Poklopite sendvič i poslužite odmah.
(Espreso/punkufer.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!