ZAGORELI PLEH ĆE DA SE SIJA KAO NOV UZ SAMO 2 SASTOJKA: Nikako ga NE BACAJTE, ovo ČUDO sve SKIDA
Pleh, Foto: Printscreen/Youtube/KrunaVD

savet

ZAGORELI PLEH ĆE DA SE SIJA KAO NOV UZ SAMO 2 SASTOJKA: Nikako ga NE BACAJTE, ovo ČUDO sve SKIDA

Trik za izgoreli pleh će vam olakšati život

Objavljeno:

Mrlje od hrane koje su se zapekle na plehu u kojem hranu pečete u rerni su prava noćna mora. Njih je teško ukloniti čak i kada sudove ubacite u mašinu i na kraju ne preostaje ništa drugo do da uzmete žicu i ribate.

Iako mnoge domaćice muku muče sa zagorelim mrljama nisu ni svesne da postoji način da se one uklone i to bez ribanja.

Pitate se kako... Evo trika koji će vam pomoći da vaši plehovi budu kao da ste ih sad doneli iz prodavnice.

Potrebno je:

  • Hidogen
  • Soda bikarbona
  • Grubi sunđer ili krpa
Soda Bikarbona
foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

Korak 1: Nanesite sredstva za čišćenje Pospite malo sode bikarbone na tepsiju ili pleh, pa dodajte hidrogen. Odozgo ponovo sipajte sodu bikarbonu i ostavite da odstoji oko 2 sata. Pošto hemikalije mogu biti preoštre za neke posude ili premaz, pre nego što pospete ceo pleh, ovo isprobajte na nekoj manjoj površini pleha.

Korak 2: Istrljajte pleh za pečenje Koristite sunđer ili krpu da istrljate pleh ovim domaćim sredstvom za čišćenje. Obično nije potrebno teško ribanje, ali ako mrlje ostanu, možete da ponovite postupa ili iskoristite čistač bez grebanja - ili oboje. Sve što vam treba je malo strpljenja!

Korak 3: Održavajte ga čistim Sada kada vam pleh za pečenje i tepsije ponovo izgledaju kao novi, potrudite se da takvi i ostanu. To ćete postići tako što ćete prilikom pečenja pleh oblagati papirom za pečenje i time ga sačuvati od tvrdokornih mrlja.

Bonus video: Trik za pranje plastičnih posuda

00:59

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU! (VIDEO)

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.