NEGA KOŽE LICA KREĆE OD BRADAVICA: Dermatološkinja sasula ISTINU u lice, radite OVO ili ćete se biti SMEŽURANA BABA
Nega lica kreće od bradavica, Foto: Printscreen/Instagram/ the_amanda_nicole

ostanite mlade

NEGA KOŽE LICA KREĆE OD BRADAVICA: Dermatološkinja sasula ISTINU u lice, radite OVO ili ćete se biti SMEŽURANA BABA

Ukoliko nemate specijalizovanu kremu za vrat i dekolte, a danas ih zaista ima dosta, uzmite preparate koje koristite za negu lica

Objavljeno:

Kako je koža vrata i dekoltea tanka i nežna, samim tim joj treba i posebna nega. Na nju utiču razni faktori, poput spavanja, što dovodi do prerane pojave bora. Problem je što većina žena na vrat i dekolte obrati pažnju tek kad se pojave prve bore, a koža počne da se opušta. Što pre krenete sa dobrim navikama, manje štete ćete napraviti i sa manje truda zadržati jedru, zategnutu kožu.

Zato smo pitali kozmetičarku Snežanu Šaponju kako da to postignemo, a prva obaveza je, kao i uvek, higijena. Kad čistite lice, navodi, temeljno očistite i kožu vrata i dekoltea, da biste oslobodili kožu mrtvih ćelija i omogućili preparatima da dublje prodru. Proizvode uvek nanosite pokretima naviše, odnosno ka licu, a ne rastežite kožu pokretima ka vratu.

Alp Rose krema, Krema, Lice
foto: Profimedia / Anatolijs Jascuks / Panthermedia /

Kako negujete svoje lice, tako negujte i vrat i dekolte

– Čišćenje, tonik, serum i krema. Ukoliko nemate specijalizovanu kremu za vrat i dekolte, a danas ih zaista ima dosta, uzmite preparate koje koristite za negu lica. Svi tretmani, i biološki i antiejdž, sprovode se tako što se uzimaju u obzir vrat i dekolte. Kako kažu Francuzi, ženino lice počinje od bradavica – podsetila nas je Šaponja.

Izbegavajte masne kreme

– Nemojte mastiti taj deo. Koristite kvalitetne, bogate kreme, ali ne sa masnom osnovom, već one fine i lagane. Sve što stavljate na lice, možete da stavljate i na vrat i dekolte. I nemojte da zaboravljate to da radite – naglašava Snežana.

Nemojte da zaboravljate ni SPF za vrat i dekolte. Mera je tri prsta, dok su za lice dovoljna dva prsta.

Masaža

Dekolte se masira celim dlanom od sredine grudne kosti ka spolja, kao da razvlačite suprotnom rukom. Dakle, palčevi treba da su okrenuti unutra.

– Vrat se pak masira pokretima naviše. Vučete od ključne kosti naviše, isto suprotnom rukom. Možete da spustite ruku niz rame. Nije loše da to radite što češće, jer koža voli masažu – zaključuje naša sagovornica.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.