Kačamak, Foto: Printscreen/Youtube/sacerecepti
tradicionalni doručak
STARINSKI RECEPT ZA KAČAMAK SA KAJMAKOM: Samo ISKUSNE SRPKINJE znaju da od 3 sastojka naprave NAJUKUSNIJI DORUČAK
Doručak koji niko ne odbija
Objavljeno:
Kačamak je jedno od tradicionalnih jela našeg naroda. Tradicionalno se sprema od kukuruznog brašna, a kada mu se doda kajmak ukus je nezamenjiv!
Sastojci:
- 1 l mleka
- kukuruzno brašno (količina zavisi od gustine koju želite)
- kajmak
Priprema:
U provrelo mleko dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo). Kuvati dok se ne postigne željena gustina, neprestano mešajući. Kada je kuvano, dodajte kajmak i servirajte na tanjir.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!