MUŠKARČINE NAUČITE DA RASPALITE ROŠTILJ KAKO VALJA: Pokažite joj kakav ste MUŽJAK, uradite TO bez GREŠKE (VIDEO)
Roštilj, Foto: Thinkstock

obavezno saznajte

MUŠKARČINE NAUČITE DA RASPALITE ROŠTILJ KAKO VALJA: Pokažite joj kakav ste MUŽJAK, uradite TO bez GREŠKE (VIDEO)

Samo ovako ćete pravilno raspaliti roštilj, poslušajte naše savete

Objavljeno:

Ne sporimo da ovaj posao mogu da rade i devojke, ali je nekako uvek spadao pod "muški posao", a kako su žene snalažljivije, obuka za raspaljivanje roštilja, verovatno treba više "jačem" polu.

Sigurni smo da svako od vas ima neku taktiku i svoj način raspaljivanja roštilja, ali mi smo odlučili da vam objasnimo i pokažemo, kako da najefektivnije zapalite ugalj i tako raspalite savršenu vatru koja će goreti dugo i polako i koja će ravnomerno ispržiti vaše meso.

Vatra
foto: Printscreen/youtube

Mnogi prave grešku tako što uzimaju plin, gorivo ili hepo kocke sa namerom da napave bolji plamen, ali mi vam savetujemo da to uradite na drugačiji, mirniji i bolji način. Uzmite stare novine zgužvajte ih u loptice i postavite unutar roštilja. Zatim na novine stavite tanke i suve grane koje će biti osnova za potpalu. Zapalite novine i pustite da se vatra razgori. Trudite se da ne ugušite vatru i obezbedite dovoljno kiseonika kako se vatra ne bi ugasila. Kada se novine i drva razgore, preko njih prospite malo uglja i pomoću kartona raspalite roštilj.

Povremenim duvanjem i mahanjem kartona obezbedićete dovoljnu količinu kiseonika i vatra će biti jaka i dugotrajna. Kada se plamen smanji i kada ugalj postane užaren, tada je vreme da stavite rešetku i da počnete sa pečenjem vašeg mesa.

Pogledajte video klip koji će vam pokazati ovaj postupak:

(Espreso/ Muški magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.