![MUŠKARČINE NAUČITE DA RASPALITE ROŠTILJ KAKO VALJA: Pokažite joj kakav ste MUŽJAK, uradite TO bez GREŠKE (VIDEO)](/data/images/2017/07/04/20/229929_naslovna-strana05-stock-thinkstock_ls.jpg)
obavezno saznajte
MUŠKARČINE NAUČITE DA RASPALITE ROŠTILJ KAKO VALJA: Pokažite joj kakav ste MUŽJAK, uradite TO bez GREŠKE (VIDEO)
Samo ovako ćete pravilno raspaliti roštilj, poslušajte naše savete
Ne sporimo da ovaj posao mogu da rade i devojke, ali je nekako uvek spadao pod "muški posao", a kako su žene snalažljivije, obuka za raspaljivanje roštilja, verovatno treba više "jačem" polu.
Sigurni smo da svako od vas ima neku taktiku i svoj način raspaljivanja roštilja, ali mi smo odlučili da vam objasnimo i pokažemo, kako da najefektivnije zapalite ugalj i tako raspalite savršenu vatru koja će goreti dugo i polako i koja će ravnomerno ispržiti vaše meso.
![Vatra](/data/images/2018/11/24/17/466821_vatraytprint_ff.jpg?ver=1690488058)
Mnogi prave grešku tako što uzimaju plin, gorivo ili hepo kocke sa namerom da napave bolji plamen, ali mi vam savetujemo da to uradite na drugačiji, mirniji i bolji način. Uzmite stare novine zgužvajte ih u loptice i postavite unutar roštilja. Zatim na novine stavite tanke i suve grane koje će biti osnova za potpalu. Zapalite novine i pustite da se vatra razgori. Trudite se da ne ugušite vatru i obezbedite dovoljno kiseonika kako se vatra ne bi ugasila. Kada se novine i drva razgore, preko njih prospite malo uglja i pomoću kartona raspalite roštilj.
Povremenim duvanjem i mahanjem kartona obezbedićete dovoljnu količinu kiseonika i vatra će biti jaka i dugotrajna. Kada se plamen smanji i kada ugalj postane užaren, tada je vreme da stavite rešetku i da počnete sa pečenjem vašeg mesa.
Pogledajte video klip koji će vam pokazati ovaj postupak:
(Espreso/ Muški magazin)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!