NAJMEKŠE LOVAČKE ŠNICLE KAKVE STE DO SADA SPREMALI: Meso pliva u AROMATIČNOM SOSU, prste da poližeš
Lovačke šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

recept

NAJMEKŠE LOVAČKE ŠNICLE KAKVE STE DO SADA SPREMALI: Meso pliva u AROMATIČNOM SOSU, prste da poližeš

Ovako pripremljene lovačke šnicle će oduševiti celu porodicu

Objavljeno:

Lovačke šnicle domaćice spremaju od davnina, a čiji se recept prenosi s kolena na koleno. Ovo jednostavno jelo uspeva svima, a obično se služi za ručak sa pire krompirom.

Ako volite lovačke šnicle, a ipak želite da ih napravite malo drugačije, predlažemo vam ovaj recept. Sos ih čini neverovatno mekanim i aromatičnim. Uživajte!

Lovačke šnicle
foto: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

Sastojci:

500 g junećeg mesa

100 g brašna

2 kašike slatke crvene paprike

100 ml bujona

150 ml pavlake za kuvanje

2 čena belog luka

1 kašika senfa

lovorov list

Priprema:

Lovačke šnicle
foto: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

Šnicle pokrijte providnom folijom, pa izlupajte čekićem za meso. Uvaljajte u brašno koje ste pomešali sa začinskom paprikom. Propržite meso u zagrajnom tiganju, pa izvadite i dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli. Sipajte malo bujona i pavlake za kuvanje, kao i senf.

Dobro promešajte i kuvajte dok ne krene da ključa, pa sklonite sa šporeta. Vratite meso, pa dodajte lovorov list i sipajte malo vode. Poklopite i krčkajte još nekih 15 minuta, pa pecite u rerni na 180°C oko 10 minuta.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.