PONESITE OVO NA IZLET U PRIRODU I SPREMNI STE ZA SVAKU NEPREDVIĐENU SITUACIJU: Bez 1 STVARI ne počinjite PAKOVANJE
Ilustracija, Foto: Tamara Trajković

MORATE ZNATI

PONESITE OVO NA IZLET U PRIRODU I SPREMNI STE ZA SVAKU NEPREDVIĐENU SITUACIJU: Bez 1 STVARI ne počinjite PAKOVANJE

Ovo je spisak koji morate imati ukoliko idete na kampovanje ili izlet u prirodu

Objavljeno:

Ovo je spisak stvari koje su vam neophodne za svaku nepredviđenu situaciju u prirodi!

Većina ljudi brine o hrani, ali ljudsko telo je dizajnirano da preživi bez nje neko vreme. Hrana je zapravo na dnu liste stvari potrebnih za preživljavanje.

- Ove tri stvari uvek nosite sa sobom u rancu dok planinarite ili kampujete u prirodi, ili čak u automobilu dok putujete jer vam mogu spasiti život ako nešto krene po zlu. To je najbolja stvar koju možete učiniti da se zaštitite i preživite ako se nešto dogodi. Takođe, ako vam se nešto desi, nemojte se previše udaljavati od mesta nesreće jer će spasioci lakše da utvrde vašu lokaciju – dodao je Krik Stjuart stručnjak za preživljavanje.

Magnezijumski pokretač vatre

Pribor za loženje vatre nije preskup ni veliki, na primer, magnezijumska palica koja se nosi kao privezak košta oko 60 kuna. On stvara iskre koje zapaljuju vatru. Šibice nisu dobra ideja jer ako se namoče u vodi biće beskorisne.

Porodica, Roditelji, Sreća, Izlet, Piknik
foto: Profimedia

Tablete za prečišćavanje vode

Za prečišćavanje vode postoje posebne tablete koje ubijaju bakterije i čine je bezbednom za piće. Koštaju oko 80 kuna (50 ili 100 komada, zavisno od proizvođača). Jedna tableta je obično dovoljna za litar vode. Ako nemate tablete, poslužiće lonac u kome možete da prokuvate vodu.

- Uvek govorim ljudima da ne rizikuju život za vodu. Ako ste u lošem stanju i pijete vodu u divljini koja može biti puna mikrobnih organizama, rizikujete da izgubite život, oni mogu bukvalno da vas ubiju – objašnjava Stjuart.

Šatorsko krilo ili cerada

Verovatno već imate šatorsko krilo ili ceradu kod kuće, ako ne, onda ga potražite u prodavnici ili na sajmovima polovnih. Ovo će vas zaštititi od lošeg vremena ili zagrejati ako se nađete negde u prirodi i čekate pomoć. Sa tim komadom tkanine možete brzo da napravite sklonište ili se pokrijete, prenosi Reader's Digest.

Bonus video: Idemo na izlet!

03:15

Idemo na izlet!

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.