zapamtite
SVE VREME POGREŠNO SPREMATE RUSKU SALATU I ZBOG TOGA SE BRZO KVARI: Obavezno uradite ovo pre MEŠANJA SASTOJKA
Recept za čuvenu rusku salatu prvi put je objavljen u novinama 1985. godine
Ruska salata je nezaobilazna na svakoj svečanoj trpezi, a prošlo je mnogo vremena od kada se pojavio originalni recept. Danas domaćice često prilagođavaju sastojke, pa tako neki izbacuju jaja, a nekih u preliv, pored majoneza, dodaju i kiselu pavlaku.
Kako god da je spremite ruska salata je ukusna, a mi vam otrkivamo i trik pomoću kojeg će ona duže trajati. Sve što treba da uradite jeste da pomešate hladne sastojke umesto toplih, a samim tim će se i oni bolje povezati, pa će salata biti i ukusnija.
Sastojci:
4 krompira
3-5 jaja
400 g šunke
1 velika šargarepa
250 g graška iz konzerve
3-4 kisela krastavca
50 g majoneza
Priprema:
Dobro operite šargarepu i krompir (nemojte da ljuštite), pa stavite u šerpu i prelijte vodom, pa kuvajte. U drugoj šerpi kuvajte jaja, i to samo 7-10 minuta. Jaja nemojte iz frižidera da stavljate u šerpu, već ih prvo ostavite na sobnoj temepratri pola sata.
Zatim jaja prebacite u hladnu vodi i sačekajte da se ohlade. Krompir i šargarepu procedite i kada se potpuno ohlade, oljuštite i sitno iseckajte. U posudi pomešajte iseckana jaja, šunku, kisele krastavce, krompir i šargarepu. Na kraju dodajte i proceđeni grašak. Posolite i pobiberite, pa sipajte majonez i promešajte.
Napomena: Bitno je da svi sastojci budu ohlađeni, jer ako su topli brže će se pokvariti.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!