OVO JE RAZLOG ZAŠTO VEŠ MAŠINA NASTAVLJA SA RADOM IAKO PIŠE DA JE GOTOVA ZA MINUT: Konačno otkrivena istina
Veš mašina, Foto: Profimedia

paŽnja

OVO JE RAZLOG ZAŠTO VEŠ MAŠINA NASTAVLJA SA RADOM IAKO PIŠE DA JE GOTOVA ZA MINUT: Konačno otkrivena istina

U nastavku pročitajte nekoliko razloga koje AEG navodi kao razlog zbog kojeg mašina pere duže od planiranog, piše Fenix

Objavljeno:

Mnogi su primetili kako prikaz vremena na mašini za pranje veša pokazuje da će mašina završiti s pranjem za minut, ali taj posljednji minut traje duže od 60 sekundi.

Iza toga stoje različiti razlozi.

Naime, prema tvrdnjama stručnjaka, na ciklus pranja utiču različiti faktori. Kompanija AEG koja proizvodi mašine objašnjava da mašina pokušava da se drži navedenog trajanja, ali ne uspeva uvek. U nekim je situacijama, međutim, sam korisnik kriv ako mora duže da čeka. Iz ovih razloga rad mašine za pranje veša može trajati duže od planiranog.

U nastavku pročitajte nekoliko razloga koje AEG navodi kao razlog zbog kojeg mašina pere duže od planiranog, piše Fenix.

1. Previše deterdženta u mašini

Senzor detektuje kada se u bubnju stvara puno pene. To može biti zato što je korišćeno previše praška za pranje ili pogrešan deterdžent. Ako se na kraju ciklusa pranja pojavi velika količina pene, uređaj će pričekati dok se ne sruši. Zatim je ispere vodom. Postupak se ponavlja dok više nema pene. Zbog toga poslednji minut ponekad može potrajati duže.

2. Neravnoteža u bubnju

Veš mašina, Pranje veša
foto: Profimedia

Ako u mašini postoji samo jedan veliki komad, poput prostirke za kupanje ili ćebeta, doći će do neravnoteže. To se takođe može dogoditi ako se opere samo nekoliko stvari. Rublje se obično stisne do ivice u prstenu, ali to nije moguće ravnomerno. Uređaj detektuje da bubanj ne radi glatko i prestaje da se okreće kako bi izbegao oštećenje. Bubanj se tada okreće unazad kako bi se rublje ravnomernije rasporedilo. Međutim, budući da to ne funkcioniše dobro za pojedinačne velike predmete, mašina ponavlja postupak sve dok konačno ne završi ciklus pranja bez centrifuge. To takođe može uticati na poslednji trenutak. Takođe se može dogoditi da je u vešu još uvek previše vode.

3. Temperatura i pritisak vode

Za razliku od prvog, na ovu tačku se nažalost može manje uticati. Ipak, to uteče na ukupno vreme rada mašine. Ako voda izlazi iz ulaza s premalim pritiskom, punjenje traje duže. Slična je situacija i s radnom temperaturom: ako u uređaj uđe vrlo hladna voda, potrebno je prvo zagrejati u zavisnosti od ciklusa pranja. Što je voda hladnija, potrebno je više vremena.

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.