OVAJ TRIK STRUČNJAKA ZA PODMLAĐIVANJE NEMOJTE PROPUSTITI: Previše je JEDNOSTAVNO, zahteva MINIMUM truda
Podmlađivanje, Foto: Profimedia

provereno dobro

OVAJ TRIK STRUČNJAKA ZA PODMLAĐIVANJE NEMOJTE PROPUSTITI: Previše je JEDNOSTAVNO, zahteva MINIMUM truda

Stručnjak za zdravlje kaže da postoji način da primenite jednu naviku koju ne volite kako biste se osećali i izgledali najbolje što možete

Objavljeno:

Majkl Mozli je preporučio svakodnevnu naviku koju svi možemo da usvojimo da bismo izgledali i osećali se najbolje što možemo.

Bilo da se radi o gubljenju kilograma ili u kondiciji, postoji brdo saveta o tome kako da budete zdravi - a mnogo toga oduzima mnogo vremena. Međutim, stručnjak za zdravlje i fitnes kaže da postoji "neverovatno izvodljiv" način da vežbate u svakodnevnom životu.

Majkl je razgovarao sa profesorom koji je otkrio kako nas nekoliko minuta vežbanja može podstaći podmlađivanje na ćelijskom nivou.

Nekoliko minuta intervalnog treninga visokog intenziteta (HIIT) može pomoći da se podmladite pomažući u obnavljanju vaših mitohondrija, energetskih elektrana vaše ćelije.

Starost, Starci, Trčanje
foto: Profimedia

Ispostavilo se da ne morate da kročite u teretanu da biste dobili ogroman podsticaj. Ako želite da dobijete što više novca za svoj novac, profesor Robinson kaže da će jednostavni potezi kao što je penjanje stepenicama ili povećanje tempa na nekoliko minuta učiniti čuda.

Majkl kaže: „Intenzivne aerobne vežbe koje ubrzavaju rad srca jedna su od najboljih koje možete da uradite da biste ostali mladi. Ne samo da pomaže u izgradnji mišićne mase, već vam daje više energije, jača imuni sistem, poboljšava zdravlje srca i održava vaš mozak oštrim, zbog čega može učiniti da izgledate i osećate se godinama mlađe, posebno ako malo ostanete bez daha."

Trčanje, Mršavljenje, vežbanje, Skidanje kilograma
foto: Profimedia / Dmitriy Shironosov / Alamy / Alamy /

On nastavlja: ​​„Vežbanje i posebno HIIT zaista mogu imati snažan efekat podmlađivanja na celo telo, od imunološkog sistema do kože mozga i srca. Naučnici misle da se mnogo toga svodi na mitohondrije, izvore energije u vašim ćelijama. "

Međutim, vežbanje može da podmladi twe delove uklanjanjem starih mitohondrija i stimulisanjem stvaranja novih.

Profesor Državnog univerziteta Oregon uradio je studiju o tome koja je vežba najbolja za jačanje mitohondrija. Istraživanje je uporedilo HIIT, trening sa tegovima i kombinaciju aerobika i treninga sa tegovima. Otkrili su da se mitohondrijalna aktivnost "prilično snažno" povećala nakon HIIT treninga, posebno intervala biciklizma visokog intenziteta isprekidanih sa periodima odmora tri puta nedeljno.

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život:

02:32

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

(Espreso/ Daily record.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.