UZ OVAJ RECEPT ĆE VAM AMERIČKE PALAČINKE UVEK USPETI: Postoji caka kako da ostanu SOČNE!
Američke palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/Milin Kuvar

NEDELJNI SLATKIŠ

UZ OVAJ RECEPT ĆE VAM AMERIČKE PALAČINKE UVEK USPETI: Postoji caka kako da ostanu SOČNE!

Dok su američke palačinke još vruće premazuju se s malo maslaca

Objavljeno:

Recept za baznu smesu pomoću koje možete pripremiti najslasnije američke palačinke je tu!

Američke se palačinke od naših razlikuju po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom.

Na takav način ostaju sočne i tope se u ustima. Javorov sirup može se zameniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem, pišu 24sata.hr.

Sastojci:

200 g brašna

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

250 ml mleka

1 jaje

3 kašike otopljenog maslaca

Postupak:

U posudi pomešaj brašno, prašak za pecivo, so i šećer. U sredini napravi rupu pa dodaj mleko, jaje i otopljeni maslac. Mešaj dok ne dobiješ gustu smesu. Ako je potrebno, dodaj još mleka ili brašna. Kockicom maslaca premaži zagrejan tiganj pa peci manje i deblje palačinke. Peci dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dve.

(Espreso / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.