UZ OVA TRI TRIKA PEŠKIRI ĆE BLISTATI KAO DA SU NOVI: Povratite im BELINU u samo par koraka
Peškiri, Foto: Profimedia

sjajno

UZ OVA TRI TRIKA PEŠKIRI ĆE BLISTATI KAO DA SU NOVI: Povratite im BELINU u samo par koraka

Uz ove jednostavne savete, možete im vratiti belinu koja će vas sigurno navesti na vraćanje otpisanih peškira na vidno mesto u ormaru

Objavljeno:

Beli peškiri vremenom mogu poprimiti sivu boju i izgubiti onu početnu svežinu koju su imali kada ste ih kupili.

Odjednom, zauzimaju slavnu titulu najgoreg predmeta koji će potom završiti u najdubljoj, retko gledanoj polici vašeg ormara. Ali, nemojte prebrzo odustati!

Uz ove jednostavne savete, možete im vratiti belinu koja će vas sigurno navesti na vraćanje otpisanih peškira na vidno mesto u ormaru.

Peškiri
foto: Profimedia

Soda bikarbona

Dodajte 115 grama sode bikarbone u svako punjenje mašine. Soda bikarbona veže se s mineralima u vodi, tako da se oni ne lepe za vlakna u vašim peškirima. Plus, doprineće većoj efikasnosti vašeg deterdženta.

Sunce i limunov sok

Iskoristite blagodati drevnih izbeljivača – sunce i limunov sok. Dodajte šoljicu limunovog soka u 4 litre vode. Zatim, potopite peškire. Položite mokre peškire na sunce da se prirodno osuše. Sunce takođe dezinfikuje i može pomoći kod čudnih mirisa. Ovako tretirane peškire operite kao i obično.

Bonus metoda

Uzmite 125 mililitra praška za pranje posuđa i 125 grama praška za izbeljivanje bez hlora pa ih potopite u toploj vodi u posudi. Dodajte peškire ili odeću i ostavite da se natapaju preko noći. Zatim operite na uobičajenom programu u mašini, piše Živim.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Živim)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.