SPREČITE URASLE DLAKE, MOGU VAM NAPRAVITI PAKAO OD KOŽE: Ovo su 3 saveta koja sigurno RADE POSAO
Glatke noge, Foto: Profimedia / Lev Dolgachov / Alamy / Alamy /

efikasno

SPREČITE URASLE DLAKE, MOGU VAM NAPRAVITI PAKAO OD KOŽE: Ovo su 3 saveta koja sigurno RADE POSAO

Urasle dlake na našoj lepoj glatkoj koži leti stvaraju samo muku, a pritom mogu biti bolne i opasne

Objavljeno:

Urasle dlačice mogu da izazovu priličnu neprijatnost, posebno ako se nalaze na vidljivom mestu ili u predelu gde je naša koža veoma osetljiva. Najveći peh je što pouzdanog recepta za sprečavanje nastanka uraslih dlačica – nema. Možemo ispoštovati sve preporuke, koristiti adekvatne losione i kreme, pa da se crvene mrlje ipak pojave.

U čemu je stvar? Evolutivno gledano, naše malje nisu stvorene za brijanje i uklanjanje, one su tu iz čiste potrebe. Stoga, htele mi to ili ne, tokom brijanja pokrećemo odbrambene mehanizme folikula. Ovo ne možete zaista izbeći, ali možete učiniti neprijatne simptome malo podnošljivijim ako sledite ova tri koraka sledeći put kada se budete brijali, kako ne biste imali urasle dlake.

Piling
foto: Profimedia

1. Piling

Uklanjanje mrtvih ćelija kože i održavanje glatkoće kože je najvažniji korak u sprečavanju uraslih dlačica, jer na taj način možemo ostaviti folikule otvorene kako bi dlaka imala dovoljno prostora za rast. Slobodno svakodnevno koristite rukavice za tuširanje i njima pažljivo uklanjajte mrtve ćelije kože. Izaberite nežniji piling za osetljivu kožu oko bikini linije!

2. Salicilna kiselina

Ako se urasla dlaka već razvila, mora se pravilno tretirati, inače će se situacija samo pogoršati. Nakon što nežno masirate bolne izbočine rukavicama ili pilingom pod tušem, osušite kožu peškirom, a zatim ujutru i uveče nanesite kremu na bazi salicilne kiseline – posebno ako je urasla dlaka na licu!

Piling
foto: Profimedia

3. Kortizonska mast

Nakon što se salicilna kiselina osuši na našoj koži, možete dopuniti tretman sa malo kortizonske masti koja se dobija bez recepta kako biste smanjili upalu i ublažili oštećenje brijača. Kortizon smanjuje otok i ublažava bol i crvenilo.

ROĐENA SAM SA PO ŠEST PRSTIJU NA OBE RUKE I NOGE! Emotivna ispovest: Na treninzima sam preživela PRAVI PAKAO:

11:48

ROĐENA SAM SA PO ŠEST PRSTIJU NA OBE RUKE I NOGE! Emotivna ispovest: Na treninzima sam preživela PRAVI PAKAO

(Espreso/ Naj žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.