NEODOLJIVE DOMAĆE MEKIKE: U testo dodajte ovaj sastojak i biće MEKANE i VAZDUŠASTE
Mekike, Foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

PRIJATNO

NEODOLJIVE DOMAĆE MEKIKE: U testo dodajte ovaj sastojak i biće MEKANE i VAZDUŠASTE

Mazati ih kremom, džemom, ili pak poslužiti kao slanu varijantu-uz kajmak, sir, ajvar, pršutu

Objavljeno:

Ovaj recept za domaće mekike će vam se sigurno svideti.

Sastojci

Za testo:

180 g jogurta

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

2 jajeta

1 kašičica soli

1/2 kašičice praška za pecivo

400 g brašna

Za prženje:

po potrebi ulje

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/ Lako je kuvati

Priprema

U odgovarajuću posudu usuti jogurt, dodati jaja i razmutiti ručnom žicom za mućenje. Dodati prašak za pecivo, posoliti i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.

Testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na komade željene veličine (kocke, pravougaonike - po želji).

Mekike
foto: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane (ulje dobro zagrejati, pa, kada spuštite mekike, smanjite temperaturu kako bi se lepo ispržile i kako ne bi gorele). Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Mekike servirati i poslužiti.

SAVET

Ispržene i prohlađene mekike možete posuti šećerom u prahu, mazati ih kremom, džemom, ili pak poslužiti kao slanu varijantu-uz kajmak, sir, ajvar, pršutu - po sopstvenom izboru. Prijatno!

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.