PROVERENE KARAKTERISTIKE INTELIGENTNIH LJUDI, ISTRAŽIVANJE JE POTVRDILO: Ako ste OVO dete po redu, vi ste GENIJE
Foto: Profimedia

da li imate neku

PROVERENE KARAKTERISTIKE INTELIGENTNIH LJUDI, ISTRAŽIVANJE JE POTVRDILO: Ako ste OVO dete po redu, vi ste GENIJE

Prema njihovim tvrdnjama, postoji velika verovatnoća da će oni koji ispunjavaju ove karakteristike na testovima inteligencije postići impresivne rezultate

Objavljeno:

Nakon višegodišnje analize hiljada osoba sa visokim koeficijentom inteligencije, istraživači sa Prinston univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama sastavili su listu zajedničkih osobina koje karakterišu ovu grupu ljudi.

Prema njihovim tvrdnjama, postoji velika verovatnoća da će oni koji ispunjavaju ove karakteristike na testovima inteligencije postići impresivne rezultate.

Inteligencija
foto: Profimedia

Svirate neki instrument

Muzika podstiče razvoj mozga na više nivoa. Naučnici smatraju da deca koja uče da sviraju neki instrument odmalena postižu bolje rezultate na testovima inteligencije.

Najstarije ste dete

Istraživanje je pokazalo da je najstarije dete obično najpametnije i da to nema veze sa genetikom. Testirano je 250.000 osoba starih između 18 i 19 godina, koje su pokazale da u proseku prvorođeno dete ima IQ 102, sledeće dete 100, a treće 99.

Vitki ste

U istraživanju koje je rađeno deset godina stručnjaci su davali testove inteligencije ispitanicima tokom dužeg vremenskog perioda. Rezultati su pokazali da kako se ispitanicima povećavao obim struka, tako im se smanjivao IQ.

Mačka
foto: Instagram/nala_cat

Čuvate mačku

Osobe koje vole više pse od mačaka su društvenije, a oni koji su se opredelili da čuvaju mačku ostvaruju bolje rezultate na testovima inteligencije.

Majka vas je dojila

Deca koja sisaju majčino mleko izrastaju u pametniju decu. Čak tri hiljade klinaca koji su imali takvu ishranu u prvim mesecima života imaju veći IQ od onih koji nisu.

Visoki ste

Na univerzitetu Prinston objavljena je studija koja je pokazala da viši ispitanici postižu bolje rezultate na testovima inteligencije. Ovo je uočeno i kod dece i odraslih.

Često brinete

Verovali ili ne, ako vas mnogo toga muči i brinete se stalno, verovatno ste jako inteligentni, tvrdi ova studija.

Zabavni ste, duhoviti

Ako se ljudi dobro osećaju u vašem društvu i ako uspevate da ih nasmejete, velika verovatnoća je da je vaš IQ viši od proseka.

AKo vas zanima da li je vaše dete možda inteligentno, ovo su pouzdani znaci da ste rodili malog Ajnštajna.

KONAČNO SMO SE UZELI U PAMET Ovaj vid obnovljive energije sve više popularan među Srbima U TOME PREDNJAČI JEDAN SRPSKI GRAD:

02:27

KONAČNO SMO SE UZELI U PAMET Ovaj vid obnovljive energije sve više popularan među Srbima U TOME PREDNJAČI JEDAN SRPSKI GRAD!

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.