OVO JE NAJBOLJA TEMPERATURA ZA PRANJE POSTELJINE: Nije ni 90 ni 60, DOMAĆICE grešite SVE VREME
Posteljina, Foto: Printscreen/Youtube/jelenasarac

savet

OVO JE NAJBOLJA TEMPERATURA ZA PRANJE POSTELJINE: Nije ni 90 ni 60, DOMAĆICE grešite SVE VREME

Ovo je najbolji način pranja poseljine

Objavljeno:

Stručnjaci za čišćenje su podelili svoje savete kako da posteljina ostane dugo sveža i čista. Oni su otkrili ključnu stvar, kako pravilno oprati posteljinu!

Niko ne bi trebalo da spava u krevetu duže od sedam noći zaredom bez pranja posteljine.

Za većinu ljudi to znači čišćenje posteljine na nedeljnoj bazi, ali za one koji mnogo putuju, mogu ovo malo da rastegnu.

Oni koji su bili prikovani za krevet znojeći se od gripa ili dele krevet sa kućnim ljubimcima, moraće češće da peru čaršave.

Osim toga, svako ko pati od astme ili drugih alergija može otkriti da češće pranje posteljine pomaže u smanjenju simptoma.

Takođe, dešavaju se nesreće. Dakle, ako su čaršavi kontaminirani nečim što bi ih moglo zaprljati, treba ih odmah oprati.

Tokom noći, posteljina nakuplja mrtve ćelije kože, telesna ulja, znoj, viruse i bakterije i grinje.

Iako mrtve ćelije kože i znoj sigurno ne zvuče privlačno, stručnjaci za čišćenje u Fantastic Services-u su tvrdili da su grinje i njihovi nusproizvodi ti koji „prouzrokuju najviše problema“.

Objasnili su: „Grinje žive isključivo na mrtvim ćelijama kože, tako da uspevaju u krevetima i posteljini. Imaju ih skoro sva domaćinstva i ako se ne kontrolišu njihov broj može dostići i hiljade.”

Pranje zavesa, Veš mašina
foto: Printscreen/youtube/JECASVAŠTARICA

Međutim, redovno pranje posteljine pomaže da se broj grinja drži pod kontrolom. Da bi ih "pravilno" oprali, stručnjaci su podelili pet koraka koje treba slediti.

1. Proverite etiketu Domaćinstva treba da vode računa o bilo kakvim specifičnim uputstvima za negu, ako ih ima, treba da ih poštuju.

Stručnjaci su rekli: „Uopšteno govoreći, najbolja temperatura za pranje posteljine je između 30 i 40 stepeni.

2. Upoznajte svoju mašinu za pranje veša Domaćinstva moraju znati koje je maksimalno opterećenje za ovaj uređaj. Stručnjaci su upozorili da preopterećenje mašine "napreže motor" i da "čaršavi postaju čistiji" ako imaju "dovoljno prostora za kretanje" u mašini za pranje veša.

3. Koristite pravu postavku Neke mašine imaju posebnu postavku za listove, ako je to slučaj, onda to treba koristiti. U suprotnom, koristite normalnu postavku osim ako na etiketi za negu na listovima nije drugačije navedeno.

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

4. Operite čaršav odvojeno od drugog veša Delikatna posteljina se „može oštetiti“ mešanjem sa rubljem grublje teksture, kao što su peškiri. Kada perete posteljinu i peškire zajedno, važno je zapamtiti da peškiri mogu oštetiti posteljinu zbog svoje veličine i debljine.

To je zato što će deblje tkanine izazvati trenje između njih tokom ciklusa pranja što može dovesti do nagomilavanja ili kidanja delikatne tkanine čaršava tokom vremena.

5. Ne preterujte sa deterdžentom Previše deterdženta takođe može da „ošteti“ vlakna, što dovodi do bržeg trošenja posteljine.

Stručnjaci predlažu da sredstva za uklanjanje mrlja sačuvate u slučajevima kada su neophodni i da proverite uputstva za mašinu i deterdžent kako biste videli koliko da koristite.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Express.co)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.