prava poslastica
BAKLAVA SLADOLED KAKAV GARANTOVANO U ŽIVOTU NISTE PROBALI: Leto će vam upravo postati i SLAĐE I SVEŽIJE! (RECEPT)
Baklava sladoled, nema greške
Leto je tu, vrućine su tu, pa je pravo vreme da se probaju neki od osvežavajućih recepata.
Baklava sladoled? Zašto da ne!
Recept:
Za kalup od mafina:
ostaci posle pravljenja baklave,
jufka i orasi
Ili:
- 3 kore za baklavu
- 1 čaša mlevenih oraha
- 1/3 caše šećera
- malo meda za ukras
- 0,5 l sladoled od oraha ili vanile
- maslac za podmazati
Priprema:
1.
Od jufka za baklavu izrezite kvadratiće od 10×10 cm. Slažite u kalup od mafina po tri jufke jednu na drugu, s tim što ce te svaku jufku premazati malo sa maslacem.
2.
Pecite na 160 stepeni, pet minuta, dok fino porumene.
3.
Izvadite “korpice” iz kalupa i pustite da se ohlade.
4.
Mevene orahe pomešajte sa šećerom (i ako vam pretekne pečene jufke, izmrvite i dodajte orasima).
5.
Vadite po jednu kuglicu sladoleda i uvaljajte u orahe. Slažite kuglice u korpice i prelijte sa malo meda!
6.
Ako vam se cini previše slatko, nemojte stavljati šećer u orahe.
Do serviranja držite u zamrzivaču!
A dok ste tu, pogledajte i ovaj recept za istu poslasticu:
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!