BAKLAVA SLADOLED KAKAV GARANTOVANO U ŽIVOTU NISTE PROBALI: Leto će vam upravo postati i SLAĐE I SVEŽIJE! (RECEPT)
Recept za baklava sladoled, Foto: Printscreen/Youtube/Aidina kuhinja

prava poslastica

BAKLAVA SLADOLED KAKAV GARANTOVANO U ŽIVOTU NISTE PROBALI: Leto će vam upravo postati i SLAĐE I SVEŽIJE! (RECEPT)

Baklava sladoled, nema greške

Objavljeno:

Leto je tu, vrućine su tu, pa je pravo vreme da se probaju neki od osvežavajućih recepata.

Baklava sladoled? Zašto da ne!

Recept:

Za kalup od mafina:

ostaci posle pravljenja baklave,

jufka i orasi

Ili:

  • 3 kore za baklavu
  • 1 čaša mlevenih oraha
  • 1/3 caše šećera
  • malo meda za ukras
  • 0,5 l sladoled od oraha ili vanile
  • maslac za podmazati
Baklava, ilustracija
Baklava, ilustracijafoto: Printscreen/Youtube/easyandtasty.ph

Priprema:

1.

Od jufka za baklavu izrezite kvadratiće od 10×10 cm. Slažite u kalup od mafina po tri jufke jednu na drugu, s tim što ce te svaku jufku premazati malo sa maslacem.

2.

Pecite na 160 stepeni, pet minuta, dok fino porumene.

3.

Izvadite “korpice” iz kalupa i pustite da se ohlade.

4.

Mevene orahe pomešajte sa šećerom (i ako vam pretekne pečene jufke, izmrvite i dodajte orasima).

5.

Vadite po jednu kuglicu sladoleda i uvaljajte u orahe. Slažite kuglice u korpice i prelijte sa malo meda!

6.

Ako vam se cini previše slatko, nemojte stavljati šećer u orahe.

Do serviranja držite u zamrzivaču!

A dok ste tu, pogledajte i ovaj recept za istu poslasticu:

Bonus video:

03:29

Pogledajte kako se sprema Bajram

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.