prosto ko pasulj
JEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA KROMPIRUŠU NISTE VIDELI: Nema komplikacija, pravi se isto kao obična GIBANICA
Svi volimo dobre jednostavne recepte, a još više volimo kada jednostavne možemo još više da uprostimo
Uvek nam treba nešto što se jednostavno sprema, da možemo da izvučemo iz rukava i da smažemo prvom prilikom. To je upravo ova gibanica sa krompirom.
Sprema se brže i jednostavnije od ostalih krompiruša, a efekat je fantastičan. Uživaćete u svakom zalogaju, sami ili sa porodicom.
Sastojci
- kore za gibanicu 700 g
- krompir 1,5 kg
- crni luk 2 glavice
- ulje 2 dl
Kako pripremiti
Krompir oljuštite i isecite na sitne kockice. Obarite ga u slanoj vodi, pa ocedite i ostavite da se ohladi. Iseckani crni luk prodinstajte, pa kad postane staklast, dodajte mu krompir i posolite. U pleh namazan uljem poslažite kore, svaku poprskajte uljem, a posle svake druge stavljajte krompir.
Postupak ponovite dok se ne utroši pripremljeni materijal, vodeći računa da na vrhu budu kore. Pitu isecite i prelijte je preostalim uljem. Pecite na 200 stepeni oko 60 minuta. Isecite je i poslužite toplu.
(Espreso/ Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!