malo drugačije
DA BI VAM OSLIĆ BIO SOČAN PRE PRŽENJA MORATE DA GA STAVITE U OVO: Vrsna KUVARICA otkrila SKRIVENU CAKU
Kuvarica otkrila caku za sočan oslić koju morate da probate
Ispržite oslić tako da bude ukusan i sočan kao nikada do sada.
Caka je u pripremi koju morate da zapišete da bi to imali pravi rezultat.
Uopšte nije teško, a ukućani će se oduševiti rezultatom.
Sastojci
1,5 -2 kg zamrznutog ili svežeg oslića
oko 2l ulja za prženje
malo brašna
malo aleve paprike
soli
Priprema
Oslić iseckati na komade debljine prsta.
E sad ide tehnika valjanja u brašno i alevu papriku! Za one kojima je teško da jedno po jedno parče spremaju za prženje evo extra praktičnog saveta. U najobičniju kesu sipajte brašna i malo aleve paprike, tek da brašno malo promeni boju, držite kesu pri vrhu i promućkajte. Zatim u kesu ubacite po 10-15 komada ribe, opet zatvorite kesu, promućkajte, otvorite i izvadite ribu, i spemna je za prženje ! Ovo extra skraćuje vreme pripreme!
U dublju šerpu sipajte oko 1, 5 l ulja i ostavite da se ugreje. Riba se mora pržiti na puno ulja i onda ubacujte ribu, posle nekog vremena okrenite, velikom viljuškom vadite kad je gotova, da bi se što bolje ocedilo ulje sa ribe, posolite gotovu ribu, i to je to!
Posluživanje
Prženi oslić se fantastično slaže sa krompir salatom, uz paradajz salatu, barenu papriku, pa u krajnjem. Ovako pržena riba može se jesti i sutradan, zato je recimo ja pržim u većoj količini…
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!