DEZERT
RECEPT ZA ČUVENU ŠEHEREZADU: Lako i jeftino uz svega 6 sastojaka!
Ova torta je kao savršena za porodična okupljanja i slave
Šeherezada tortu su pravile naše bake i majke. Veoma je ukusna i laka za pripremu. Pravi se brzo, jeftina je a dobija se skoro tri kilograma preukusnog deserta.
Zbog toga je ova torta kao savršena za porodična okupljanja i slave, jer od jedne torte se dobija poslastica za 30 osoba.
Sastojci:
2 pakovanja keksa punjenog čokoladom
4 kesice pudinga od karamele
1 margarin
10 kasika sećera
500 g šlaga
2 l mleka
Priprema:
Skuvati četiri kesice pudinga od karamela u 1 l mleka. Sačekati dok se skroz ohladi. Umutiti margarin i šećer a potom u ovu smesu ubacivati kašiku po kašiku pudinga uz neprekidno mućenje mikserom kako bi se dobio gladak i kremast fil bez grudvica. U drugoj posudi umutite šlag sa 1 l mleka (potrebno vam je oko 500 g šlaga). Keks poređajte u dublju posudu. Nema potrebe da se natapa zato što će upiti fil. Preko keksa prvo nanesite fil od pudinga, pa sloj šlaga, a onda opet poređajte keks i sve tako dok ne potrošite materijal. Na zadnji sloj fila nanesite samo šlag kojim premažite kompletnu tortu, ukasite i ostavite da se dobro ohladi pre služenja. Prijatno!
(Espreso/Srecna.republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!