JEFTIN DO ZLA BOGA, NE MOŽE JEFTINIJE OD OVOGA: POSNI kolač koji će vas oduševiti svojom MEKOĆOM (RECEPT)
Lamington kolač, Foto: Printscreen/ Youtube/ Recepti Brigita Husic

Prste da poližete

JEFTIN DO ZLA BOGA, NE MOŽE JEFTINIJE OD OVOGA: POSNI kolač koji će vas oduševiti svojom MEKOĆOM (RECEPT)

Za posne poslastice ne treba mnogo izgovora, samo volja i malo vremena

Objavljeno:

Ovaj kolač ne samo da je posan nego je i jeftin, bez obzira što nam receptura dolazi čak iz Australije. Lamingotn kolač je odličan izbor da se zasladizte. Sunđerasta stuktura sa osvežavajućim džemom u sredini pružiće vam užitak kakav niste očekivali.

Recept je sasvim jednostavan, evo šta vam treba i kako se pravi Lamingotn kolač:

Lamington kolač
foto: Printscreen/ Youtube/ Recepti Brigita Husic

Sastojci:

  • 2 šolje višenamenskog brašna
  • 1 šolja granuliranog šećera
  • 1/4 šolje kokosovog ulja, rastopljenog
  • 1 šolja sojinog mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 šolje rendanog kokosa
  • Još 1/2 šolje sojinog mleka
  • 1/4 šolje šećera u prahu
  • 1/4 šolje kakao praha
  • Džem
Lamington kolač
foto: Printscreen/ Youtube/ Recepti Brigita Husic

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 175°C. Podmažite i obložite kvadratni pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
  2. U posebnoj posudi pomešajte rastopljeno kokosovo ulje, biljno mleko i ekstrakt vanile. Postepeno pomešajte suve i vlažne sastojke, sipajte testo u pleh i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 25-30 minuta i proverite čačkalicom, ako izađe suva, kolač je gotov.
  3. Dok se posni kolač hladi, pripremite premaz. U plitkoj posudi pomešajte osušeni kokos, šećer u prahu i kakao prah. Dobro promešajte. Ohlađeni kolač isecite horizontalno, da dobijete dve jednake polovine. Potom isecite komade željene veličine od kojih ćete praviti "sendviče".
  4. Spojite dva komada testa slojem džema, potom umočite kratko u biljno mleko, i uvaljajte u mešavinu kokosa, šećera u prahu i kakao praha. Vaši posni kolači sa džemom i kokosom su spremni za serviranje, a mogu da stoje do tri dana!

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:

01:15

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.