POSNE PUNJENE PAPRIKE JOŠ BOLJE OD MRSNIH: Ovaj fil daje POSEBNU AROMU, nema ko ih ne voli
Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

recept

POSNE PUNJENE PAPRIKE JOŠ BOLJE OD MRSNIH: Ovaj fil daje POSEBNU AROMU, nema ko ih ne voli

Punjena paprika sa ovim filom je odlična

Objavljeno:

Vreme je posta, a domaćice često tragaju za dobrim posnim jelima koje mogu da pripreme. Evo jednog recepta za posne punjene paprike.

Potrebno je:

1 glavica crnog luka 5 čena izdrobljenog belog luka 2 šargarepe na kockice

Posne punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

može se iseći i jedna crvena sveža paprika 50 gr pirinča (može malo obaren) 2 rendana krompira 1 puna kašika ajvara suvog začina soli biber ml. paprika 200 ml kuvanog paradajza 1 paradajz za zatvaranje 1 kašika prašna 100 ml vode ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti.

Posne punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u djuveču.

Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min. Sve povrće koje ostane stavite u šerpu nalite vodom i kuvajte oko pola sata.

Dodajte začina, peršunovog lista i evo sjajne čorbice..Prijatno!

00:51

Finalna nedelja kulinarskog šou-programa Majke i snajke je uveliko u toku

(Espreso/Trpeza)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.