recept
POSNE PUNJENE PAPRIKE JOŠ BOLJE OD MRSNIH: Ovaj fil daje POSEBNU AROMU, nema ko ih ne voli
Punjena paprika sa ovim filom je odlična
Vreme je posta, a domaćice često tragaju za dobrim posnim jelima koje mogu da pripreme. Evo jednog recepta za posne punjene paprike.
Potrebno je:
1 glavica crnog luka 5 čena izdrobljenog belog luka 2 šargarepe na kockice
može se iseći i jedna crvena sveža paprika 50 gr pirinča (može malo obaren) 2 rendana krompira 1 puna kašika ajvara suvog začina soli biber ml. paprika 200 ml kuvanog paradajza 1 paradajz za zatvaranje 1 kašika prašna 100 ml vode ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti.
Puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza. Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u djuveču.
Dodati malo ulja i odozgo na svaku papriku. Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min. Sve povrće koje ostane stavite u šerpu nalite vodom i kuvajte oko pola sata.
Dodajte začina, peršunovog lista i evo sjajne čorbice..Prijatno!
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!