OD 17. JULA STIŽU OGROMNE PROMENE: Ovo se nije desilo 36 GODINA, jednom ZNAKU stiže veliki NOVAC u narednom periodu
Novčanik, Foto: James Clarke Images / Alamy / Profimedia

astro kutak

OD 17. JULA STIŽU OGROMNE PROMENE: Ovo se nije desilo 36 GODINA, jednom ZNAKU stiže veliki NOVAC u narednom periodu

U narednih godinu i po dana nas čekaju ogromne promene, što na bolje, što na gore

Objavljeno:

Promena je na putu. Iako je to možda muzika za neke uši, druge će verovatno ispuniti strahom. Na sreću, astrologija nudi više odgovora nego pitanja. Dakle, iako astrologija od 17. jula 2023. može izgledati zastrašujuće, svaki znak je usklađen sa novim, ličnim putovanjem.

Zaista, zbog promene znakova u severnom i južnom čvoru po prvi put od januara 2022. godine, svaki horoskopski znak biće pozvan da se osloni na ključne aktivnosti koje daju prioritet ličnoj nezavisnosti ovog transformativnog dana.

Pošto nisu planetarna tela, severni i južni čvor se često pogrešno shvataju u astrologiji. Kada se posmatraju kroz teleskop, simboli nalik potkovici se ne nalaze nigde u univerzumu. Ovo je zbog činjenice da ove kosmičke tačke predstavljaju mesto gde se sunce i mesec ukrštaju na nebu. Ove dve tačke, poznate kao lunarni čvorovi, takođe ukazuju na to gde će doći do pomračenja, a položene su preko ose Bika i Škorpije poslednjih godinu i po dana.

Mesec, Pomračenje, Eklipsa, Nebo, Zvezde, Planete
foto: Profimedia

Po prvi put od 1987. godine, severni i južni čvor će ući u Ovna i Vagu 17. jula. To znači da će se pomračenja u ova dva znaka dešavati tokom njihovih odgovarajućih sezona (20. mart – 19. april i 22. septembar – 21. oktobar) od sada do 2024. Ovo *takođe* znači da će kuće u vašoj natalnoj karti kojima vladaju Ovan i Vaga pretrpeti značajne promene u narednih godinu i po dana (naročito ako je vaš natalni severni ili južni čvor u jednom od ovih znakova). Pošto su pomračenja tako moćna, sigurno ćete osetiti efekte severnih i južnih čvorova u Ovnu i Vagi čak i kada se pomračenja ne dešavaju – ali obratite posebnu pažnju na to šta se dešava u ovim kućama tokom sezone pomračenja, jer biće daleko uočljivije.

Evo šta ove promene od 17. jula donose svakom znaku:

Ovan (21. mart – 19. april)

Severni čvor ulazi u vašu prvu kuću samoizražavanja i identiteta 17. jula, uvodeći velike promene za vas, Ovn. Tokom narednih 18 meseci, bićete pozvani da potvrdite svoju nezavisnost na veoma različite načine, vodeći vas putem novootkrivene svesti. Bićete suočeni sa odlukama koje vam mogu promeniti život i koje utiču ne samo na vas, već i na druge ljude u vašem životu, primoravajući vas da donesete neke kritične odluke koje uključuju i vašu autonomiju i vašu potrebu za međuzavisnošću. Sada nije vreme da potpuno napustite svoje veze, Ovan. Umesto toga, razmislite kako ljudi u vašem životu podstiču ili ometaju vašu individualnost.

Bik (20. april – 20. maj)

Severni i južni čvor će 17. jula ući u Ovna i Vagu, naglašavajući kako brinete o svom umu, telu i duši. Bićete podstaknuti da prihvatite introspekciju i samoću u svom ličnom životu tokom narednih 18 meseci. Ovo bi mogao biti dobar trenutak da se bavite interesom ili poduhvatom koji vam omogućava da se fokusirate isključivo na sebe dok i dalje održavate dobro izbalansiran društveni život u svom svakodnevnom životu, Bik. Sve u svemu, čak i ako nekima izgleda sebično, ovaj ciklus pomračenja vas uči kako da date prioritet svom mentalnom zdravlju.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Kako severni i južni čvor menjaju znake ovog meseca, primetićete značajnu promenu u vašim prijateljstvima, zajednici, kao i vašim solo strastima i kreativnim poduhvatima. Ovo novo poglavlje vam daje priliku da preuzmete uzde svog društvenog života, Blizanci, istovremeno naglašavajući vašu želju za ličnim ispunjenjem i radost koju sami gajite. Pripremite se da budete rezervisani i zauzeti tokom narednih 18 meseci dok uspostavljate nove, uzbudljive veze i otkrivate nove strasti koje će vam omogućiti da se povežete sa onima oko vas.

Mesec, Pomračenje, Eklipsa, Nebo, Zvezde, Planete
foto: Profimedia

Rak (21. jun – 22. jul)

Kako severni i južni čvor menjaju znakove ovog meseca, vaša karijera i imidž u javnosti, kao i vaš dom i porodični život, pretrpeće neke promene. Ova sezona vam omogućava da u potpunosti preuzmete kontrolu nad svojom profesijom, Rakovi, pa prihvatite svoju prirodnu želju da vodite. Iako će ovi novi razvoji nesumnjivo zahtevati vašu pažnju, ne gubite iz vida želju za ravnotežom i društvenom vezom u vašem domaćem domenu. Da biste u potpunosti napredovali u javnosti, vaš privatni svet mora da bude u redu — zato stvorite udobno, bezbedno okruženje u koje ćete odmah doći kući.

Lav (23. jul – 22. avgust)

17. jula, severni i južni čvor će ući u Ovnu i Vagu, otvarajući novi period mentalnog i duhovnog prosvetljenja za vas. Tokom narednih 18 meseci, vi ćete se oslanjati na nove sisteme verovanja i filozofije, dok ćete otpustiti stare perspektive ili mišljenja koja ste možda usvojili od drugih. Sada pronalaziš svoj lični glas, Leo, i bićeš nestrpljiv da ga podeliš sa svima koji budu slušali.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Čvorovi će ovog meseca naglasiti vašu ličnu imovinu, novac i zajedničke resurse, pozivajući vas da se oslonite na svoju potrebu za nezavisnošću u vašim intimnim odnosima sa drugima. Možda trenutno delite odgovornost sa partnerom ili možda učite kako da prihvatite pomoć drugih. Iako niste veliki ljubitelj prihvatanja pomoći od drugih, ovaj ciklus pomračenja služi kao podsetnik da ako je pomoć dostupna, nema ništa loše u tome da je prihvatite. Ovo ne znači da niste u stanju sami da se nosite sa stvarima.

Mesec, Pomračenje, Eklipsa, Nebo, Zvezde, Planete
foto: Profimedia

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Južni čvor će 17. jula ući u vašu prvu kuću identiteta i samoizražavanja, dok će Severni ući u vašu sedmu kuću odnosa i partnerstva. Ovo je prelomni trenutak u vašim odnosima, Vaga, i ne samo sa drugim ljudima. Tokom narednih nekoliko meseci, razmišljaćete o tome kako se ne pojavljujete samo za svoje voljene, već i za sebe. Veže ne bi trebalo da zahtevaju da se napustite. Pronalazite nove načine da se pokažete za sebe, a istovremeno se pojavljuje i za druge.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

17. jula čvorovi menjaju znakove, signalizirajući početak novog ciklusa u vašim trenutnim navikama, rutinama i ritualima nege o sebi. Bićete podstaknuti da napravite neke nove, dinamične promene u svom fizičkom zdravlju i blagostanju, a da pritom svoje mentalno zdravlje postavite na prvo mesto. Iako će biti primamljivo skočiti odmah u bilo kom novom zdravstvenom režimu, ne zaboravite na važnost odmora i oporavka. Davanje prioriteta vašem mentalnom zdravlju je uvek dobra upotreba vašeg vremena.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Ovog meseca, severni i južni čvor će promeniti znakove, stavljajući veći naglasak na vaše strasti, kreativne hobije, društvene grupe i prijateljstva. U narednih nekoliko meseci ćete se oslanjati na aktivnosti koje vam donose radost nezavisno od drugih, dok ćete i dalje aktivno tražiti vezu kroz svoju zajednicu. Čak i ako ulazite u svoju Bijonse fazu, i dalje možete biti deo grupe. Ovaj ciklus pomračenja vas uči vrednosti da sami negujete radost, ali je takođe od ključne važnosti da pronađete načine da podelite svoja iskustva sa onima oko vas.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

17. jula čvorovi će promeniti znakove, što će izazvati značajne promene u vašem domu i porodici, kao i vašoj karijeri i javnoj ličnosti. Jarac, vi ste neverovatno vođeni karijerom, i iako će se to sada samo intenzivirati, pozvani ste da uspostavite zdravu ravnotežu između svog javnog i privatnog života. Lični ciljevi i ambicije za vaše prirodno stanište zahtevaju vašu pažnju, što može zahtevati uspostavljanje određenih granica na poslu.

Mesec, Pomračenje, Eklipsa, Nebo, Zvezde, Planete
foto: Profimedia

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Aktivno ćete tražiti više informacija i znanja u svom svakodnevnom životu kako se osa čvorova pomera ovog meseca, kao i oslobađanje svih zastarelih uverenja koja možda nisu u potpunosti usklađena sa vašim samoizražavanjem. Uvek ste željni da naučite nove stvari, Vodolije, i kako ovaj novi ciklus pomračenja bude napredovao, vaša želja da proširite svoj um dostići će uzbudljive nove visine. Iako će vas nove perspektive sada prosvetliti, nemojte se osećati prinuđenim da napustite stare filozofije osim ako više nisu u skladu sa onim što ste danas.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Severni i Južni čvor će promeniti znakove 17. jula, naglašavajući vaš novac, resurse, zajedničku imovinu i zajedničke odgovornosti. Tokom narednih nekoliko meseci, isprobavaćete nove i uzbudljive načine da potvrdite svoju finansijsku nezavisnost, a takođe ćete odlučiti gde da povučete liniju u pogledu toga kako delite svoje vlasništvo sa drugima. Ribe, vi ste po prirodi nesebična osoba, ali ovaj ciklus vas uči da razlikujete ono što pripada vama i samo vama – a šta ne morate da delite sa drugima.

Ove promene nas očekuju narednih godinu i po dana, a početak se poklapa sa ostatkom leta i famoznim retrogradnim planetama, koje namneće dati da dišemo.

KAD SE SPOJE ASTROLOGIJA I RELIGIJA! Osveštana državna zgrada gde se sudilo Draži, astronumerolog proverio ENERGIJU nakon molitve:

01:49

KAD SE SPOJE ASTROLOGIJA I RELIGIJA! Osveštana državna zgrada gde se sudilo Draži, astronumerolog proverio ENERGIJU nakon molitve

(Espreso/ Conscious reminder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.