SPREMITE DOMAĆE TORTILJE KOD KUĆE ZA NEKOLIKO MINUTA: Zaboravite na sumnjive SASTOJKE na pakovanjima kupovnih
Tortilje, Foto: Printscreen/Youtube/SasinaKuhinja

jednostavno

SPREMITE DOMAĆE TORTILJE KOD KUĆE ZA NEKOLIKO MINUTA: Zaboravite na sumnjive SASTOJKE na pakovanjima kupovnih

Jednostavni recepti koji će vam ulepšati dan su sjajni, pogotovo kada uključuju nešto ukusno kao što su tortilje

Objavljeno:

Kada u sastavu za tortilje koje se kupuju u prodavnici vidimo reč "guma", sigurno nemamo želju da ih pogledamo više u životu. Zato nam treba recept za domaće tortilje.

Ovako pripremljenje tortilje kada se ohlade možete upakovati u najlon kesu i čuvati u frižideru nekolko dana, u zamrzivaču i duže.

Tortilje
foto: Printscreen/youtube/Pečat Života

Sastojci

  • 300 g brašna + po potrebi
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 4 kašike ulja
  • Oko 2 dl tople vode
Torta od jaja, Slana torta, Tortilje, Mimoza, Salata, Rolat sa spanaćem, Rolat, Jaja, Recept
foto: Printscreen YouTube/Kuhinja za 10

Način pripreme

  1. U posudu za mešanje sipati brašno, so i prašak za pecivo, promešati. Dodati ulje i toplu vodu (voda treba da bude temperature oko 60°C nikako ključala). Promašati Tefal mikserom sa nastavcima za testo tako da se dobije elastično malo tvrđe testo koje se ne lepi za zidove posude (nešto tvrđe nego kada pravite testo od kojeg razvijate kore za pitu).
  2. Po potrebi dodati još brašna zato što pravljenje testa nije tačna nauka, više je umetnost.
  3. Ostaviti testo da stoji na sobnoj temperaturi oko 30 minuta prekriveno najlon kesom ili prijanjajućom folijom da se ne bi stvorila kora.
  4. Testo premesiti i formirati 11 jufki približno iste veličine.
  5. Svaku jufku istanjiti oklagijom na obrašnjavljenoj radnoj površini tako da se dobije krug od 15-18cm.
  6. Voditi računa da jufke koje ste napravili budu prekrivene folijom ili kesom da se ne bi sušile dok oklagijom pravite tortilje.
  7. Tortilje peći na suvom tiganju (idealno na grill tiganju) na umerenoj vatri, prvo sa jedne strane pa onda sa druhe. Ideja je da se suše više nego da se peku. Tortilje su gotove kada počnu da dobijaju boju.
  8. Pečene tortilje ređati jedne na drugu da se ne bi sušile i postale krte. Kada se potpuno ohlade mogu se čuvati u najlonskoj kesi u frižideru nekoliko dana. U zamrzivaču i duže.

Tortilje iz frižidera pre upotrebe možete zagrejati u tosteru, na tiganju, ili u mikrotalasnoj pećnici.

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet:

00:53

DA LI STE ČULI ZA JELO NOAZET? Ne propustite recept vrhunskog kuvara Raše danas u 18 časova za čuveni specijalitet

(Espreso/ Lepi brka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.