JEDNA MALENA STVAR ĆE REŠITI PROBLEM BRAON FLEKA NA VAŠIM ŠOLJAMA: Nema RIBANJA, samo ostavoite da odstoji i GOTOVO
Šolja sa čajem, Foto: Tolga AKMEN / AFP / Profimedia

čista kuhinja

JEDNA MALENA STVAR ĆE REŠITI PROBLEM BRAON FLEKA NA VAŠIM ŠOLJAMA: Nema RIBANJA, samo ostavoite da odstoji i GOTOVO

Sigurno ste čuli u poslednje vreme da se ovo mala tabletica koristi za čišćenje svega i svačega, ali takođe uklanja mrlje od kafe i čaja iz šolja

Objavljeno: 19:53h

Čišćenje zamrljanih šoljica može se činiti nemogućim, posebno kada se mrlje ne skidaju ni u mašini za pranje sudova. Srećom, eksperti za čišćenje su na društvenim mrežama podelili vrhunske savete o lakom uklanjanju mrlja.

Nakon dužeg vremenskog perioda, šoljice i šolje za čaj mogu biti ispunjene mrljama ako se ne očiste odmah nakon korišćenja.

Tanini (složena jedinjenja biljnog porekla) u ovim pićima stvaraju tragove, a često ih je teško ukloniti, čak i u mašini za pranje sudova.

Objavljujući na Facebook stranici Mrs Hinch Cleaning Tips, Tia Macaulai je napisala: „Da li neko zna kako da se otarasi mrlja od čaja u šolji? Imam divnu šolju Cath Kidston, ali ne mogu da pomerim mrlje.

Pranje sudova, Sudovi
foto: Profimedia

„Takođe ne mogu da ga stavim u mašinu za pranje sudova. Pokušala sam da ga potopim u ključalu vodu sa tečnošću za pranje i ništa." Objava je privukla stotine komentara članova grupe koji su predložili različite proizvode.

Harijet Jang je prokomentarisala: „Moja baka je preporučila korišćenje tableta za proteze jer ih koristi za svoje zube, ali i po kući za bukvalno sve. One tako dobro rade posao i tako su jeftine.”

Da biste koristili tablete za protezu, napunite šolju toplom vodom i dodajte tabletu pre nego što ostavite da odstoji.

Kada šištanje prestane, isperite šolju i smeđi tragovi bi trebalo da nestanu. Tablete za mašinu za pranje sudova takođe mogu da se koriste i rade na sličan način, iako će biti skuplje za upotrebu.

KAKO SADA IZGLEDA RODNI DOM NAŠIH VELIKIH PEVAČA? Oni su ponos svojih sela, ali da li njihove kuće izgledaju isto tako:

01:29

KAKO SADA IZGLEDA RODNI DOM NAŠIH VELIKIH PEVAČA? Oni su ponos svojih sela, ali da li njihove kuće izgledaju isto tako

(Espreso/ Express.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.