AMERIČKE KROFNICE ĆE VAS "KUPITI" ZAUVEK: Vrlo su VAZDUŠASTE, a po OVOME se razlikuju od naših (RECEPT)
Krofnice, Foto: Printscreen/youtube/Grofastična kuhinja, Printscreen/youtube/ Bebina kuhinja

SJAJNE SU

AMERIČKE KROFNICE ĆE VAS "KUPITI" ZAUVEK: Vrlo su VAZDUŠASTE, a po OVOME se razlikuju od naših (RECEPT)

Mini krofnice, ili američke krofnice kako se nekada popularno zovu, su jedne od najuniverzalnijih, najpraktičnijih i najzanimljivijih poslastica koje postoje.

Objavljeno:

Pripremaju se izuzetno brzo, možete ih praviti na, bukvalno, stotine različitih načina, a neverovatno su ukusne, slasne i primamljive.

Krofnice možete filovati, glazirati, posipati šećerom u prahu, cimetom ili mlevenim orasima. Možete ih ukrašavati perlicama, izmrvljenom čokoladom ili lešnikom. Možete praviti slane ili slatke. Posluživati ih kao dezert ili umesto obroka. Možete iznenaditi neočekivane goste ili porodicu nakon ručka. Možete ih jesti tople ili hladne, direktno iz aparata ili nakon što odstoje. Jednostavno ne postoji ograničenje na koje sve načine ih možete pripremati!

Krofnice pripremaju se tako što se smesa koju po receptu sami napravite izlije u dobro zagrejani, blago zauljeni kalup aparata za krofnice. Nakon nekoliko minuta mini krofnice su gotove i ostaje samo da ih poslužite na način koji želite.

Krofnice, Američke krofnice
foto: Printscreen/youtube/Grofastična kuhinja, Printscreen/youtube/ Bebina kuhinja

APARAT ZA MINI KROFNE – MD-700

Aparat za mini krofne olakšava Vam i ubrzava pripremu mini krofni. Za samo nekoliko nekoliko minuta moći ćete da obradujete svoje najbliže ili poslužite iznenadne goste. A izgledaće profesionalno i savršeno svaki put!

Dovoljno je da pripremite testo po omiljenom receptu, sipate ga u zagrejani kalup aparata, poklopite i nakon par minuta krofnice su gotove i spremne za posluženje.

Možete ih preliti tečnom čokoladom ili medom, posuti šećerom u prahu ili mlevenim orasima, namazati kremom ili džemom, ukrasiti šlagom ili svežim voćem… Postoji bukvalno beskonačan broj kombinacija i uvek će biti zanimljive i drugačije.

Krofne
foto: Printscreen/youtube/Emininakuhinja

Uz Mama’s doughnuts aparat za mini krofne u plavoj boji, biće Vam potrebno samo nekoliko minuta da ove ukusne poslastice prelijete glazurom po želji, namažete kremom ili džemom, pospete šećerom u prahu, medom, šlagom ili čokoladom, i poslužite, još uvek sveže, tople i mekane.

Osnovni recept za mini krofnice

SASTOJCI:

300g brasna

150g secera

125g butera

3 jajeta

200ml mleka

1 prasak za pecivo

1 vanilin secer

PRIPREMA:

Sve sastojke umutiti u glatku masu i kašikom puniti kalupe. Povedite računa da količina smese bude dovoljna, inače za manju količinu od potrebne, gornja površina krofnice neće biti dobro ispečena. Ispečene krofnice hitro i pažljivo izvadite iz kalupa, najlakše viljuškom.

NAPOMENA

Mi Vam preporučujemo ovaj iskustveni recept, a Vi možete i sami da pripremite i maštovito dodate: limun, čokoladu, vanilu, korijander, džem… i tako dobijete izuzetnu poslasticu spremljenu na sopstveni način.

(Espreso/fagor.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.