PREUKUSNO
RUMUNSKI RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE: Oni preko mesa stave OVU STVAR pa bude SOČNO i preuksuno (VIDEO)
Za nedeljni ručak obavezno poslužite ovako pripremljene lovačke šnicle.
Srbi obožavaju da jedu lovačke šnicle, a mi vam preporučujemo da probate i rumusnki recept. Oni u lovačke šnicle dodaju sastojke koji mogu samo da obogate već odličan ukus mesa, a to su slanina, crveno vino i aromatični začini. Priprema se ne razlikuje mnogo od čuvenog srpskog recepta, jedino što su ovako pripremljene možda za nijansu ukusnije.
Uživajte!
Sastojci:
800 g govedine ili teletine
150 g slanine
3 crna luka
50 g putera
2 ruzmarina
4 čena belog luka
1 kašika brašna
1 kašičica timijana
1/2 kašičice ljute crvene paprike
1 kašičica slatke crvene paprike
so, biber
1 kašičica šećera
400 ml vode
200 ml crvenog vina
1 kašika paradajz paste
Priprema: U tiganju na malo ulja propržite seckanu slaninu, pa je izvadite na ubrus i dodajte šnicle. Propržite sa obe strane, pa izvadite i meso. U isti tiganj stavite puter, pa kada se istopi dodajte seckani crni luk i ruzmarin. Pržite dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle par minuta sipajte brašno, promešajte, vratite slaninu i meso, pa promešajte. Začinite i promešajte, pa sipajte vodu, crveno vino i stavite lovorov list. Umešajte i paradajz pastu, pa promešajte i poklopite. Kuvajte oko 80 minuta. Nakon toga izvadite lovorov list i ruzmarin, pa još malo posolite i pošećerite. Promešajte i servirajte sa pire krompirom.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!