EVO KAKO ĆETE SPREČITI DA VAM SE KOFER IZGUBI NA PUTU: Građani Srbije ovo ne znaju, samo tako ćete IZBEĆI MUKU
Koferi, Foto: Profimedia

VAŽNO

EVO KAKO ĆETE SPREČITI DA VAM SE KOFER IZGUBI NA PUTU: Građani Srbije ovo ne znaju, samo tako ćete IZBEĆI MUKU

I dalje nema dovoljno zaposlenih u aerodromskim službama. Zbog toga dolazi do stvaranja velikih gužvi, pomeranja i odlaganja letova, a samim tim i gubljenja prtljaga

Objavljeno: 19:27h

Prošle godine na aerodromima širom sveta ukupno je 26 miliona kofera kasnilo, bilo oštećeno ili izgubljeno. Ovo su saveti koji će vam spasiti odmor.

Jul je stigao, a sa njim i period godišnjih odmora i gužvi na aerodromima. Svi već možemo sebe da zamislimo na plaži sa pićem u ruci uz neku dobru knjigu, ali sve to pada u vodu ako kofer nije stigao sa vama.

Prema nedavnom pisanju londonskog Gardijana, leto 2022. godine nazvano je "letom izgubljenih prtljaga", a deluje da ni ova sezona ne obećava.

I dalje nema dovoljno zaposlenih u aerodromskim službama. Zbog toga dolazi do stvaranja velikih gužvi, pomeranja i odlaganja letova, a samim tim i gubljenja prtljaga.

Kovid pasoš, Putovanje, Kofer, Koronavirus
foto: Profimedia

Praktično, na 1000 kofera, njih osam nije stiglo na odredište kako su putnici očekivali. Svega ovoga nisu pošteđeni ni oni koji putuju iz Srbije, ali imamo 3 saveta kako da vam ne propadne odmor:

1. Kada god možete, putujte samo sa ručnim prtljagom, zato što on ide sa vama u kabinu aviona. Ukoliko ne putujete niskotarifnim avio-kompanijama, ručni prtljag je obično uračunat u cenu karte, a uz njega možete uneti i ranac.

2. Kada je neophodno da ponesete više stvari, savetuje se da u ručni prtljag spakujete sve što vam je potrebno za tri dana za ne daj Bože, a u veliki kofer sve ostalo. Ipak, ništa vredno ili ono do čega vam je zaista stalo nemojte da stavljate u velike kofere.

3. Iako se pre nekoliko meseci govorilo o mogućoj zabrani korišćenja sve popularnijih Air Tagova, do toga još uvek nije došlo. Ti mali uređaji vam omogućavaju da preko telefona locirate svoj prtljag. U slučajevima kada se koferi zaglave na aerodromu, dobijate informaciju gde se nalaze. Bar za utehu, da torba nije otputovala na drugi kontinent. Ako se ipak i desi da vam se zagubi prtljag zbog greške na aerodromu, ne zaboravite da to odmah prijavite na šalteru za izgubljeno-nađeno. Do tada, život će vam olakšati stvari koje ste sa sobom poneli u ručnoj torbi.

Godišnji odmor nije svakog dana, dovoljno je nerviranja tokom godine, ne treba vam dodatni stres.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.