idealno za one koji poste
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA ZA SVAČIJI UKUS: 1 tajni sastojak čini ga POSEBNO SOČNIM i sprema se vrlo lako (RECEPT)
Danas vam predstavljamo jednostavan i ukusan posni kolač sa jabukama koji će oduševiti vaša čula
Ovaj sočni kolač kombinuje savršenstvo čokolade i osvežavajući ukus jabuka, pružajući vam slatki užitak bez upotrebe mlečnih proizvoda. Sastojci su jednostavni i lako dostupni, a priprema je brza i jednostavna. Ovaj kolač će sigurno postati omiljeni izbor za sve ljubitelje poslastica bez životinjskih proizvoda. Spremite se da uživate u bogatstvu ukusa i mirisa dok istražujete naš recept za posni kolač sa jabukama.
Vreme pripreme:
Ukupno vreme pripreme, uključujući pečenje i hlađenje, iznosi otprilike 1 sat i 15 minuta.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 200 ml vode
- 40 ml ulja
- 130 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 velike kašike kakao praha
- 1 kafena kašičica sode bikarbone
- 2 velike kašike soka od isceđenog limuna
- 1 jabuka
Priprema:
1. U posudi sjedinite vodu, ulje, šećer i kakao prah. 2. Dodajte sodu bikarbonu, sok od limuna i prosejano brašno. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. 3. Pripremljenu smesu izlijte u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Preporučljivo je da tepsija bude dublja, budući da je testo ređe. 4. Jabuku iseckajte na tanke kriške i poređajte ih preko smese u tepsiji. 5. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na temperaturu od 200-220 stepeni Celzijusa. 6. Pecite kolač oko 50 minuta, ili dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. 7. Nakon pečenja, ostavite kolač da se potpuno ohladi. 8. Kada se kolač ohladi, iseckajte ga na parčad i poslužite posut prah šećerom.
Bonus video:
(Espreso / 24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!