OVO JELO SVI TAMANE ZA VREME OVOG PETROVDANSKOG POSTA: Spremaćete ga čak i kada se završi, toliko je dobro (RECEPT)
Posne pihtije sa riom, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

preukusno

OVO JELO SVI TAMANE ZA VREME OVOG PETROVDANSKOG POSTA: Spremaćete ga čak i kada se završi, toliko je dobro (RECEPT)

Petrovdanski post se bliži kraju, verujemo da vam ponestaje ideja šta spremiti, zato donosimo recept za još jedno fantastično jelo

Objavljeno:

Petrovdanski post već uveliko traje, ali toplo vreme je tek skoro krenulo. Za rashlađivanje smo uvek jeli pihtije, a s obzirom na to da su one mrsne, imamo recept za posne pihtije sa ribim koje ćete spremati čak i kada posta nema.

Za preukusne posne pihtije vam trebamalo više sastojaka, vremena i strpljenja, ali na kraju se zaista isplati.

I zapamtite, post nije samo uzdržavanje u hrani, već i od loših misli i ponašanja!

Pihtije
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci za posne pihtije sa ribom:

  • 200g posnog majoneza + za ukrašavanje,
  • 400g fileta ribe po želji,
  • 170g tunjevine iz konzerve,
  • 150g šargarepe,
  • 200g graška,
  • 200g kukuruza šećerca,
  • 2-3 grančice celera,
  • 2-3 grančice peršuna,
  • 150g mariniranih šampinjona,
  • so, mešavina začina, mleveni biber,
  • 1l hladne vode,
  • 40g agar-agara (posni želatin),
  • aleva paprika,
  • rukola,
  • crne masline.
Pihtije
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Posne pihtije sa ribom se pripremaju na sledeći način:

  1. Filete ribe prosušiti ubrusom pa uviti u alu foliju, blago nauljenu i ispeći u rerni.
  2. Prohladiti.
  3. Šargarepu, grašak i šećerac skuvati uobičajeno, procediti i prohladiti.
  4. Lišće celera i peršuna sitno naseckati.
  5. Šampinjone iseći na listiće.
  6. Tunjevinu ocediti.
  7. U staklenu, dublju posudu rasporediti po dnu iskidane komadiće pečene ribe, a zatim po želji i povrće i na kraju staviti tunjevinu.
  8. Po želji posoliti i pobiberiti.
  9. Od date količine vode odvojiti tek toliko da se razmuti agar-agar, a ostatak staviti na vatru da provri, sa dodatkom mešavine začina po ukusu.
  10. Kuvati do vrenja pa skloniti sa vatre, umešati agar-agar i posni majonez.
  11. Pomoću miksera umutiti par sekundi, a zatim vratiti na vatru da proključa.
  12. Skloniti i naliti preko povrća.
  13. Ostaviti da se skroz ohladi i stegne.
  14. Prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.
  15. Seći na željene kocke i ukrasiti posnim majonezom, rukolom i posuti alevom paprikom.

U TOKU JE PETROVSKI POST: Na pijacama veća potražnja ribe, a CENA OBRADOVALA sve:

00:29

U TOKU JE PETROVSKI POST: Na pijacama veća potražnja ribe, a CENA OBRADOVALA sve!

(Espreso/ Posna jela)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.