OVAJ VEŠ NE SMETE DA PERETE NA MANJE OD 60 STEPENI: Niste ni svesni kakve POSLEDICE to može da ima
Veš mašina, Foto: Profimedia

KO BI REKAO

OVAJ VEŠ NE SMETE DA PERETE NA MANJE OD 60 STEPENI: Niste ni svesni kakve POSLEDICE to može da ima

Važno je da znate

Objavljeno:

Veš mašine u mnogome su olakšale funkconisanje u obavljanju kućnih poslova, učinile da naša odeća duže izgleda kvalitetno, bez habanja i skidanja boje pri svakom pranju. Ipak, ukoliko ih ne koristimo na pravilan način, možemo samo postiću suprotan efekat i podstaći uništavanje stvari koje peremo.

Veoma je bitno znati koji veš se pere na kojoj temperaturi i zbog uklanjanja bakterija koje se na određenim stvarima lako mogu nakupiti i ugroziti nam zdravlje.

Pranje zavesa, Veš mašina
foto: Printscreen/youtube/JECASVAŠTARICA

Intimni veš, posteljina i peškiri ne bi smeli da se peru na temperaturi manjoj od 60. Pranje na ovoj temperaturi garantuje higijensku čistoću, ali ujedno može i oštetiti odeću. Da biste našli neko među rešenje, veš možete prati i na nižim temperaturama, ali uz obavezno korišćenje sredstva za dezinfekciju. Kada birate deterdžen, obratite pažnju da li u sebi ima ovu funkciju.

Prema mišljenju stručnjaka, pranje veša na temperaturama od 40 stepeni, pa i onim nižim, suzbija veoma mali broj bakterija ili grinja. Na ovim temperaturama možemo prati stvari koje nisu za svkodnevnu upotrebu i posebno one koje nemaju direktnog dodira sa kožom.

Na temperaturama od 90 stepeni peru se stvari za bebu i izuzetno beli i izuzetno prljav veš sa skorelim masnoćama i prljavštinom kojoj je potrebno dodatno tretiranje.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.