DOKTORKA IZ HITNE UPOZORAVA: Ovaj napitak nikako NE SMETE DA PIJETE NA VRUĆINI, desiće se HAOS
Dr Jevtić, Foto: Printscreen/RTS

vaŽno

DOKTORKA IZ HITNE UPOZORAVA: Ovaj napitak nikako NE SMETE DA PIJETE NA VRUĆINI, desiće se HAOS

Kada je reč o hlađenju namirnica, ona je savetovala da „priroda bude naš saveznik”

Objavljeno:

Doktorka Danijela Jevtić iz Hitne pomoći dala je savete kako najlakše preživeti vrućine.

"Kada je vruće može doći do sunčanog i toplotnog udara. Razmislite o zaštiti glave, pijte puno tečnosti i ne unosite supstance koje imaju nadražujuće dejstvo. Stalno ponavljamo, bez preterivanja sa alkoholom, toplota i alkohol u kombinaciji izazivaju geometrijsku progresiju sve većeg efekta Ovih dana imamo i veliki broj al*holizovanih mladih ljudi i da u neznanju apelujemo na roditelje da ne ignorišu problem ako se ponavlja svakih nekoliko meseci, a njihovo društvo da pozove u pomoć kada vide da situacija izmiče kontroli“, rekao je doktor.

Kada je reč o hlađenju namirnica, ona je savetovala da „priroda bude naš saveznik”.

Žena, Piće, Vrućina, Leto, Gazirano piće, Gazirani sok, Sok, Gazirani sokovi, Žeđ
foto: EPA/Marcial Guillen

"Nemojte piti energetska pića koja će imati trenutni efekat, priroda je naš najbolji saveznik. Pijte vodu, jedite sveže voće i povrće, a zatim ribu i lakšu hranu. Treba da nosimo lakše materijale i nadoknadimo gubitak minerala, a onda ne treba da pijete energetska pića koja će imati trenutni efekat. “, rekao je doktor i upozorio da ne možemo da „pobedimo” Sunce ili zakone prirode, ali možemo sebi da pomognemo da lakše savladamo „paklene” temperature.

"Posebno budite oprezni u delovima dana kada se menja stepen osvetljenosti, odnosno u zoru i uveče kada padne noć. Tada budite oprezni. Vozači i učesnici u saobraćaju ne smeju da čekaju da im pozli i padnu u nesvest, već pre nego što da se sklone u hladovinu ili predahnu.Kada je reč o kupanju, nemojte slučajno skakati u vodu, ne ulaziti punim stomakom ili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci“, rekao je dr Jevtić.

(Espreso/Žena blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.