OVAJ OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SE SPREMA ZA SAMO 15 MINUTA: 1 preliv mu daje SOČNOST, prava RAPSODIJA UKUSA (RECEPT)
Kolač, Foto: Bakina kuhinja

ZA LETO

OVAJ OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SE SPREMA ZA SAMO 15 MINUTA: 1 preliv mu daje SOČNOST, prava RAPSODIJA UKUSA (RECEPT)

Ovaj kolač je toliko jednostavan, a uopšte vam neće pasti teško po visokim temperaturama

Objavljeno:

Po vrućinama osim lagane hrane za ručak i deserti treba da budu osvežavajući.

Ovaj kolač je toliko jednostavan, a uopšte vam neće pasti teško po visokim temperaturama.

Sprema se za 15 minuta, a ukus je fantazija.

Kolač
foto: Printscreen/Youtube/carolijesabrasnom3075

Sastojci

Potrebno je:

4 jaja

12 kašika šećera

12 kašika ulja

12 kašika mleka

12 kašika brašna

4 kašike kakaoa

Kolač
foto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

1 kesica praška za pecivo

Preliv:

500 ml mleka

4 kašike šećera

1 kesica vanil šećera

Dekoracija:

200 g šlaga

2 šoljice mleka

1 saka oko 100 g malina

1 kašika gustina

Kolač
foto: Printscreen/Youtube/ Iz moje kuhinje

malo vode

2 kašike šećera

Priprema

Mutiti belanca penasto, pa dodati šećer, žumnanca, zatim i ulje, mleko, brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kada ste sve sjedinili dodati kakao, mutiti na manjom brzini, dok se prah ne istopi. Smesu sipati u pleh obložen pek paprom, i peći na 200 C oko 20 minuta. Kada je kolač pečen, ostaviti ga da se ohladi. Ugrejati mleko sa šećerom, i hladan kolač preliti sa toplim mlekom.

Kada je kolač ohlađen, umutiti šlag sa mlekom i premazati preko kolača.

Preliv od malina: Staviti šaku zamrznutih malina ili oko 100 g sa šećerom na šporet. Oko 10-15 minuta krcakti na manjoj temperaturi dok se maline ne otope, takođe i šećer. U malo vode razmutiti gustin i dodati malinama, krcakti još malo, prohlađen preliv preliti preko kolača. Staviti u frižider na hlađenje.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.