POSTELJINU PERETE SA PEŠKIRIMA? Ovo će vam OTVORITI OČI!
Da li posteljinu i peškire treba prati zajedno ili ne?, Foto: Profimedia

ZA DOMAĆICE

POSTELJINU PERETE SA PEŠKIRIMA? Ovo će vam OTVORITI OČI!

Kada pomešate posteljinu i peškire tokom pranja, postoji šansa da peškiri, koji imaju grublja vlakna, oštete delikatnu posteljinu i skrate joj životni vek

Objavljeno:

Domaćice su često u nedouici ​​da li je bezbedno i efikasno prati posteljinu i peškire zajedno, u istoj turi pranja veša. Nekoliko zanimljivih činjenica i saveta mogu vam uštedeti vreme i trud.

Šta se dešava kada se posteljina i peškiri peru zajedno?

Kada pomešate posteljinu i peškire tokom pranja, postoji šansa da peškiri, koji imaju grublja vlakna, oštete delikatnu posteljinu i skrate joj životni vek.

Osim toga, peškiri su često deblji i više upijaju od posteljine, što otežava sušenje u istom ciklusu.

Međutim, ako redovno perete posteljinu i peškire zajedno, znaćete tačno šta da očekujete i možete se prilagoditi u skladu sa tim. Samo vodite računa da izbegavate preopterećenje mašine kako biste sprečili oštećenje, savetuje "Merrymaids.com".

Nedostaci zajedničkog pranja

Za početak, peškiri na sebi mogu imati dlačice, koje se mogu zalepiti za vašu posteljinu. Osim toga, ako su vam peškiri posebno prljavi ili znojni, sve te nečistoće mogu se preneti na posteljinu. Bolje je igrati na sigurno i odvojiti posteljinu i peškire da bi stvari bile čiste i udobne.

Kako da zaštitite posteljinu od oštećenja kada je perete sa peškirima

Obavezno koristite odgovarajući ciklus pranja i temperaturu za datu vrstu tkanine. A ako želite da idete dalje, razmislite o korišćenju mrežaste kese za veš kako biste dodatno zaštitili svoje predmete od zapetljavanja u mašini. Prateći ove savete, možete osigurati da vaša posteljina izgleda čisto i bez oštećenja svaki put kada perete veš.

Saveti za najbolje rezultate

Peškiri su obično teži od posteljine i možda se neće potpuno očistiti ako se peru zajedno. Međutim, zajedničko pranje peškira i posteljine može biti dobro ako koristite deterdžent za teške uslove i odgovarajuća podešavanja pranja za tipove tkanine.

Za najbolje rezultate, operite peškire i posteljinu odvojeno prvi put da biste obezbedili ravnomerno čišćenje, a zatim proverite da li su ostali ostaci ili prljavština. Ako sve ispadne čisto, trebalo bi da bude bezbedno da ih perete zajedno u budućnosti sve dok nastavite da koristite efikasan deterdžent i prave cikluse pranja za tkanine.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.