za iskusne domaćice
OVO ITALIJANSKO JELO JE BOLJE OD SRPSKIH UŠTIPAKA: Svi su mislili da se PEČE u rerni, ali je zapravo mnogo PROSTIJE
Preukusne pancerote nam stižu pravo sa italijanske trpeze, uživaćete u svakom zalogaju
Pancerote i kalcone svi volimo, iako mnogi misle da je to isto, nije, jedno se prži drugo peče, jedino slično je što dolaze iz Italije.
Pancerote dosta podsećaju na naše uštipke, samo što se ovo testo puni sirom, šunkom i paradajz sosom. U principu nadev možete da birate po želji, a naujukusnije su najjednostavnije. Ako nikada niste probali ili pravili pancerote, sada je pravi trenutak, evo recepta:
Sastojci:
- 40 g kvasca
- 250 ml mleka
- 250 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- malo ulja
- 700-800 g brašna
- Još: šunka, tvrdi sir, kečap, origano...
Priprema:
- U posudu sipajte brašno, pa napravite rupu u sredini u kojoj ćete izmrviti kvasac. Dodajte šećer i toplu vodu, pa umesite testo. Posolite i još kratko mesite.
- Testo nauljite i ostavite u posudi da nadođe nekih 12-20 minuta.
- Razvucite testo i secite pravougaonike ili čašom vadite okrugle oblike.
- Testo pokrijte i ostavite da odstoji još 10-ak minuta, pa ga prstima rastanjite. Stavite nadev po želji.
- Možete da premažete kečapom, posptete origanom, poređate šunku i rendani sir.
- Kada stavite nadev preklopite, pa krajeve pritisnite viljuškom.
- Pancerote pržite u ulju sa obe strane. Prijatno!
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!