preukusno
SVI U JUGI SU OVO JELO NA KAŠIKU JELI BAREM JEDNOM NEDELJNO: Recept je skroz ZABORAVLJEN, ništa PROSTIJE ne POSTOJI
Ovaj recept su koristili još u Jugoslaviji i sve domaćice su znale recept
Počelo je toplo vreme i malo kome se na stolu nađe hrana "na kašiku". Iako je toplo, dobro je barem jednom nedeljno pojesti čorbasto jelo.
Potrebno je:
2 šargarepe
1 glavica luka
1 paprika
1 kašičica soli
1 kašičica vegete
1 kašika aleve paprike
malo bibera
oko 1 l vode
Priprema:
Iseckati šargarepu, luk, papriku. Prvo na tihu vatru staviti da se dinsta šargarepa, pa kad ona malo omekša dodajte luk i papriku. Papriku možete i izostaviti ukoliko ne volite njen ukus.
Krompir oljuštiti i iseckati na kockice, pa ga vratiti u vodu da ne pocrni.
To sve dinstajte oko 5 minuta. Nakon toga izmešajte i dodajte krompir. Ponovo dobro izmešajte. Dodajte začine, vegeta, so, mlevena slatka paprika, biber... Po ukusu.
Pripremite vruću vodu kojom ćete naliti povrće. Izmešajte i kuvajte oko 20 minuta.
Ako nakon toga krompir nije kuvan možete dodati još malo vode. Probajte da li je krompir kuvan i ako jeste ručak je gotov.
Ukoliko vam je čorba retka i želite da je zgusnete možete u posudici razmutiti malo brašna ili kukuruznog skroba i promešajte. Takođe možete dodati i malo svežeg peršnovog lista.
Probajte čorbu i vidite da li treba još soli. Uvek je bolje dosoliti nego presoliti.
Kada u hladne dane dolazimo kući, pored čaja koji uvek dobro dođe, prava je blagodet za ručak imati i neko toplo jelo "na kašiku".
Ovaj recept su koristili još u Jugoslaviji i sve domaćice su znale recept.
Morate da ga zapišete.
Majke i snajke:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!