IDITE NA DUG ODMOR BEZ BRIGE O CVEĆU: Uz ove METODE biljke će imati VODE sve vreme dok niste tu, SAME SE ZALIVAJU
Cveće, Foto: Printscreen/Youtube/mojeselo-tvemisijaimagazin9506

morate znati

IDITE NA DUG ODMOR BEZ BRIGE O CVEĆU: Uz ove METODE biljke će imati VODE sve vreme dok niste tu, SAME SE ZALIVAJU

Ukoliko idete na odmor, a brinete o cveću kod kuće ovo metode su vaš spas

Objavljeno:

Počela je sezona odmora i glavni problem svake žene je - ko će zalivati cveće dok nije tu?

Donosimo vam nekoliko metoda uz pomoć kojih će vam biljke biti zalivene i do sedam dana. U zavisnosti od onoga šta imate u kući odaberite metodu koja vam najviše odgovara.

Metoda 1: Napunite kantu ili veliku posudu vodom. Uzmite pamučni kanap i jedan njegov kraj stavite na dno same posude, a drugi kraj zabodite nekoliko centimetara u saksiju sa biljkom, što bliže korenu.

Dobro obratite pažnju na to da kanap ostane na dnu posude, kako bi ovaj metod funkcionisao dok niste tu. Kanap će upijati tečnost i prenositi je do biljke, pa će ona uvek biti hidrirana.

Cveće
foto: Subotica živi

Metoda 2: Uzmite jednu čistu plastičnu flašu. Izbušite nekoliko drenažnih rupica na flaši blizu vrha. Pre nego što krenete na odmor, biljku zalijte kao što je uvek zalivate, a plastičnu flašu napunite vodom, okrenite je naopačke i uronite u saksiju sa zemljom.

Uverite se da su sve rupe u zemlji, kako bi voda polako isticala iz flaše. Takođe, imajte u vidu da je ovaj trik primenjiviji kada su u pitanju veće saksije.

Metoda 3: Ukoliko vaša saksija ima dobru drenažu, odnosno voda može neometano da ulazi u saksiju ili da ističe iz nje, napunite sudoperu ili kadu sa nekoliko centimetara vode i u nju potopite peškir. Zatim na peškir stavite saksije. Zemlja će povući vodu do korena, pružajući biljkama dovoljnu hidrataciju. Jedina začkoljica sa ovim trikom je to što je neophodno da vam kupatilo bude dobro osvetljeno, jer znate i sami da je biljkama sunčeva svetlost neophodna.

04:01

RADIONICA ZA DECU U JEVREMOVCU: Botanička bašta i njeni biolozi otvaraju svoja čarobna vrata za najmlađe

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.