OVA SOBNA BILJKA JE NAJVEĆI HIT OVE GODINE: Ne treba joj SVETLOST, ne smeta joj HLADNOĆA i obožava VLAGU
Paprat, Foto: Printscreen/ Youtube/ Kill This Plant

kuća i dom

OVA SOBNA BILJKA JE NAJVEĆI HIT OVE GODINE: Ne treba joj SVETLOST, ne smeta joj HLADNOĆA i obožava VLAGU

Ima lepe, duguljaste, lepršave i dekorativne listove koji su zaštitni znak paprat

Objavljeno:

Jedna od hit biljaka u 2023. biće kovrdžava paprat, vrsta paprati poreklom iz tropskog područja, čije održavanje je jako jednostavno. Traži polusenovit do senovit položaj, a optimalna temperatura za rast i razvoj ove biljke je 20 °C, dok je minimalna zimska temperatura na kojoj će uspevati 18 °C.

Treba je zalivati redovno, i izbegavati prezasićenost supstrata vodom. Potrebno je osigurati joj i relativno visoku vlažnost vazduha. Zato nije loše smestiti je u kupatilo.

Kovrdžava paprat traži prihranjivanje svake dve nedelje, a posebno u vreme aktivnog rasta. Ima lepe, duguljaste, lepršave i dekorativne listove koji su zaštitni znak paprat.

Možemo je uzgajati samostalno ili kombinirati s drugim biljkama , pa se tako jednako dobro slažu i ako su im susedi u saksiji biljke s cvećem s ili bez cvetova.

Kovrdžava paprat voli vlagu i nije preterano osetljiva na menjanje pozicije, promenu vremena ili ako je dolaskom lepšeg vremena preselimo iz kuće na otvoreno, prenosi Večernji list.

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo:

05:05

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

(Espreso/ Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.