DOMAĆICE OTKRILE TRIK ZA SKIDANJE ŠTROKE SA VRATA TUŠ KABINE: Pomešajte ova 2 satstojka i gledajte MAGIJU
Prljava tuš kabina, Foto: Printscreen/Instagram/cozyhomeambience

protiv nečistoće

DOMAĆICE OTKRILE TRIK ZA SKIDANJE ŠTROKE SA VRATA TUŠ KABINE: Pomešajte ova 2 satstojka i gledajte MAGIJU

Dodajte pola šoljice deterdženta za pranje posuđa u bocu s raspršivačem, a zatim...

Objavljeno:

Trebalo bi da vrata tuš kabine čistimo redovno, ali ko ima strpljenja i živaca još za to, stoga kada se nakanimo da očistimo staklena vrata kabine, treba nam efikasno sredstvo koje će ukolniti kamenac.

Postoji trik za čišćenje sa sirćetom i uljem. Sve što će vam biti potrebno za ovo čišćenje su sirće, deterdžent za pranje posuđa, eterično ulje, bočica s raspršivačem i levak, piše Better Homes & Gardens.

Dodajte pola šoljice deterdženta za pranje posuđa u bocu s raspršivačem, a zatim dodajte jednu i po šoljicu sirćeta. Pazite da ne prepunite bočicu jer tek trebate dodati eterično ulje u bočicu s raspršivačem.

Nakon dodavanja ulja, dobro protresite bocu kako bi se sastojci pomešali. Prskajte po vratima tuša dok površina potpuno ne bude prekrivena mešavinom. Ostavite sirće i ulje preko noći ili barem 30 minuta. Zatim izribajte i isperite vrućom vodom kako biste dobili blistava i čista vrata tuša. Ovo je siguran i brz način za čišćenje vrata sirćetom i uljem, prenosi Večernji list.

Tuš kabina
foto: Printscreen/Youtube/ NanoCeramic Srbija-NanoKeramika Beograd

Koliko često čistiti staklena vrata tuš kabine?

Mrlje od tvrde vode nastaju kada se kapljice vode osuše na staklu, a plesan i vlaga mogu rasti u vlažnom okruženju. Kako bi staklena tuš vrata bila čista i bez prljavštine, prevencija je ključna. Kako tvrde stručnjaci, najbolje što možete da uradite je da obrišete vrata ručnim peračem prozora nakon svake upotrebe. Pomoći će u sprečavanju nakupljanja naslaga tvrde vode, tako da kasnije nećete morati toliko da ribate. Planirajte brisanje vrata tuš kabine svake večeri nakon što se poslednja osoba okupala za taj dan. Ovo je takođe najbolje vreme za čišćenje tuš kabine jer je topla voda već ‘opustila’ prljavštinu. Ostavljanje vrata otvorenim nakon tuširanja takođe će pomoći da se osuši.

Raspored čišćenja staklenih vrata tuš kabine

Ako nastavite s redovnim laganim održavanjem, vrata tuš kabine trebalo bi da dubinski čistite samo svakih nekoliko nedelja. Svaki dan nakon tuširanja, obrišite staklena vrata tuša i ostavite ih otvorenima da se provetre. Jednom nedeljno obrišite ceo tuš sunđerom ili penom za čišćenje. Jednom mesečno obavite dubinsko čišćenje. Temeljno izribajte ceo tuš, pazeći da uđete u sve uglove i pukotine.

ANDRIJA UPAO TRUDNOJ DEVOJCI U KUPATILO I ISPRIČAO VIC: Ponovo pokušao da nasmeje glumicu, a njen izraz lica je NEPROCENJIV:

00:28

ANDRIJA UPAO TRUDNOJ DEVOJCI U KUPATILO I ISPRIČAO VIC: Ponovo pokušao da nasmeje glumicu, a njen izraz lica je NEPROCENJIV!

(Espreso/ Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.