OMILJENI BALKANSKI KOLAČ KOJI SVE DOMAĆICE SPREMAJU: Novi recept sa ČOKOLADOM ćete još više obožavati
Čokoladno trileće, Foto: Printscreen/ Youtube/ Pekar Pekarica

tradicionalno dobro

OMILJENI BALKANSKI KOLAČ KOJI SVE DOMAĆICE SPREMAJU: Novi recept sa ČOKOLADOM ćete još više obožavati

Preukusno trileće u čokoladnoj varijanti

Objavljeno:

Trileće je jednostavan kolač koji se pravi od mekanog biskvita i 3 vrste mleka. Brzo je postao popularan i to u celom svetu, a odličan je kada su napolju visoke temeprature.

Podseća na naš koh, a predlažemo vam da isprobate i čokoladnu verziju. Recept za čokoladni trileće će svi obožavati već na prvi zalogaj, a priprema nije preterano komplikovana. Možete da ga ukrasite voćem po želji.

Trileće
foto: Printscreen/Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

Za koru:

4 jajeta

140 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanile

90 ml ulja

90 ml kisele vode

160 g brašna

40 g nezaslađenog kakao praha

2 kašičice praška za pecivo

1/4 kašičice soli

1/2 kašičice instant kafe

Za fil:

300 g kondenzovanog mleka

240 ml mleka

50 g mleka u prahu

60 ml slatke pavlake

2 kašike kakaoa

Za premazivanje torte:

180 g mlečne čokolade

420 ml slatke pavlake

Priprema:

Trileće, Čokolada, Čokoladno trileće
foto: Printscreen/ Youtube/ Pekar Pekarica

Odvojite žumanca od belanaca, pa žumanca penasto umutite sa 70 g šećera i vanilom. Sipajte ulje, a onda i kiselu vodu i nastavite da mutite. Zatim dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, kakao i kafu i lagano promešajte. Zatim kratko mutite belanca i so, pa dodajte preostali šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano sjedinite. Sipajte u okrugli kalup koji ste premazali uljem i obložili pek papirom. Pecite u rerni na 165°C oko 40-45 minuta. Izvadite iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite kondenzovano mleko sa kakaom, pa dodajte obično mleko, mleko u prahu i slatku pavlaku. Sve dobro sjedinite. Prebacite ohlađenu koru u kalup obložen providnom folijom, pa štapićem za ražnjić napravite rupe. Sipajte fil od mleka, pa pokrijte providom folijom i ostavite u frižideru nekoliko sati ili preko noći. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom (120 ml), a preostalu slatku pavlaku (300 ml) umutite. Pomešajte ove dve smese i dobro umutite da se lepo sjedine. Premažite celu tortu i ako želite ukrasite jagodama.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.