NEMA GREŠKE
DOMAĆICE, SAMO OVAKO ĆE VAM TESTO BITI MEKO KAO DUŠA: Štrudlice i kiflice vam nikad neće ispasti BOLJE
Najmekše testo za štrudle i kiflice: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet
Čim savladate jednu vrstu testa, jednostavno ćete znati da pravite pecivo po želji – univerzalni recept za testo je sve što treba da savladate.
Univerzalno testo je „tata-mata“ u kulinarstvu.
Kada ga umesite, samo menjajte fil i imaćete i slana i slatka peciva po želji.
Potrebni sastojci:
- 1 šolja mlakog mleka
- 1 šolja mlake vode
- pola šolje ulja
- brašno
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- suvi kvasac
Priprema:
U činiju stavite mlako mleko, vodu i ulje. Dodajte šećer, so i kvasac i ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte brašno i umesite srednje tvrdo testo.
Nakon sat vremena od mešenja, razvaljajte testo i filujte ga, a potom pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta, piše Novi.ba.
Bonus video:
(Espreso/ Krstarica/ Novi.ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!