OVA TORTA JE SPAS ZA SVE KOJI NEMAJU VREMENA: Pravi se BRZO a ukus će vas OBORITI SA NOGU (RECEPT)
Najlon torta, Foto: Printscreen/ Youtube/ Suzina kuhinja

PREUKUSNO

OVA TORTA JE SPAS ZA SVE KOJI NEMAJU VREMENA: Pravi se BRZO a ukus će vas OBORITI SA NOGU (RECEPT)

Ukusna torta sa vašim omiljenim slatkišomiz prodavnice

Objavljeno:

Najlon torta je jedna od jednostavnijih za pripremu i zbog toga je među omiljenim tortama svih onih koji vole da prave slatkiše, ali nekada nemaju vremena.

Ukoliko volite krem bananice i mekani fil od čokoade oa torta će vas raspametiti, evo šta vam je sve potrebno i kako pripremiti Najlon tortu:

Najlon torta, Torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Suzina kuhinja

Sastojci:

Za koru:

7 belanaca

12 kašika šećera

1 kašičica alkoholnog sirćeta

Za fil:

Najlon torta, Torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Suzina kuhinja

7 žumanaca

10 kašika šećera

120 g skroba

1 l mleka

250 g putera

200 ml slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

10 krem bananica

Za dekoraciju:

slatka pavlaka

Najlon torta, Torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Suzina kuhinja

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom u čvrst šne, pa dodajte sirće i još kratko mutite. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko 90 minuta. Zatim ugasite rernu i ostavite još malo. Nakon toga izvadite koru i ostavite je da se hladi. Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte skrob i lagano sjedinite mikesrom. Sipajte i 200 ml mleka i promešajte. U šerpu sipajte ostatak mleka i ostavite da proključa. Dodajte žumanca i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte fil u neku posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se fil skroz ohladi. Otopite čokoladu na pari, pa je dodajte u puter sobne temeprature i dobro umutite. Zatim umutite slatku pavlaku, pa je dodajte u ohlađeni fil i sjedinite mikserom. Podelite dobijenu smesu na 2 jednaka dela i u jedan dodajte istopljenu čokoladu i sjedinite mikserom, a u drugi dodajte seckane čokoladne bananice i promešajte. Koru premažite prvo čokoladnim filom, pa onim sa čokoladnim bananicama (ili obrnuto, kako gode želite). Ako želite ukrasite je šlagom ili jagodama. Dobro je ohladite.

MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam:

02:38

MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.